Politika i sport

Dodik: Borac će (i) iduće godine biti prvak i ići u Ligu prvaka!

Vijesti / Politika | 11. 05. 2021. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a, Milorad Dodik, poručio je da će Borac naredne sezone biti prvak Premijer lige BiH.

Član Predsjedništva BiH na ovoj sjednici govorio je i o sportu, te se pohvalio svojim uspjesima.

Naveo je da je sa svojim suradnicima od Igokee napravio respektabilan klub u regionalnim okvirima, a zatim je poručio da će i Borac biti iduće sezone prvak i ako ništa razigravati plasman u Ligu prvaka.

Dodik je vodio raspravu s SDS-ovim delegatom Miladinom Stanićem, te je odlučio da mu odgovori.

"Izmišljate priče, pa je Fudbalski klub Borac vlasništvo Milorada Dodika. Nije! Ali sam ponosan što je Borac danas jedan od najjačih klubova u Bosni. Što si ti uradio sa svojim klubom Slogom iz Prnjavora, zašto ona nije nešto jaka? Zato što ne daš feninga i što si baš stipsa. Zato što gledaš samo sebe i što te briga za tim klubom", upitao je Dodik Stanića.

Nakon toga Dodik se ponovo osvrnuo na Borac.

"Ja govorim ovdje - Borac će biti iduće godine prvak i ići u Ligu prvaka! Ili će barem razigravati za Ligu prvaka. Što si ti uradio? To je veoma naporno raditi, nije jednostavno raditi. Osigurati u klubovima da budu vrhunski, a ja tamo gdje jesam to su vrhunski klubovi. A, tamo gdje si ti to su... Ima li ijedan klub da si ti napravio, nema. Ti ne možeš da daš ništa, ti samo možeš uzet. Ajde pokaži gdje si nešto napravio za narod", poručio je član Dodik.

Podsjetimo, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dodik je iznenada došao na sjednicu entitetskog parlamenta u Banjoj Luci, u trenutku dok je trajala rasprava o projektima vezanim za europske integracije.

Oporbeni su zastupnici tražili očitovanje entitetskog premijera Radovana Viškovića o načinu na koji je trošen novac za predstavništva RS u inozemstvu, no odgovore nisu dobili jer je on napustio sjednicu. Nakon toga je stigao Dodik, kojemu je predsjedatelj parlamenta bez obrazloženja odmah dao riječ i uslijedila je serija optužbi na račun oporbenih zastupnika.

Oporbenim zastupnicima uz to je kolektivno poručio kako lažu kad iznose kritike na rad entitetske vlade predbacujući oporbi jer govori o tome kako se u RS loše i teško živi, dok se cijeli svijet bavi političkim stanjem u BiH.

Dodik je rekao kako je proteklih četvrt stoljeća u BiH bilo ispunjeno "prijevarama i nezakonitim djelovanjem" međunarodne zajednice, a SAD je optužio da su svo to vrijeme nekritički podupirale Bošnjake. Rekao je kako očekuje da će administracija Joea Bidena s tim nastaviti.

Dodao je kako bi najveći srpski interes bio nestanak BiH, tvrdeći da međunarodna zajednica, a posebice SAD žele prije svega "deklasiranje" RS. Također je ustvrdio da mu s međunarodnih adresa stižu otvorene poruke da koncept konstitutivnih naroda nije prihvatljiv za Zapad.

Kopirati
Drag cursor here to close