Demokratski savez

Dobivamo još jednu stranku

Demokratskom savezu priključit će se i Snaga Hercegovine, čije je sjedište u Trebinju i čiji su kandidati na posljednjim izborima bili na listama DNS-a.
Vijesti / Politika | 13. 12. 2018. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova politička stranka čije su osnivanje inicirali donedavni zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović i ostali članovi Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske imat će naziv Demokratski savez, rekao je danas Srni član Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke Boran Bosančić.

Istaknuo je kako bi naziv stranke i definitivno trebao biti potvrđen na sjednici Inicijativnog odbora u petak.

''U opticaju je bilo više naziva, ali je odlučeno da to bude Demokratski savez. Jedina dilema je hoće li skraćenica biti DS ili DEMOS, ali bi i ona trebala biti otklonjena na sastanku Inicijativnog odbora'', rekao je Bosančić, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, Inicijativni odbor će, osim naziva stranke, razmatrati i prijedlog njezinog statuta i programa koji su osnovni akti političke organizacije.

Bosančić je naglasio kako raste podrška osnivanju nove političke stranke i da će se mnogi gradski i općinski odbori DNS-a priključiti Demokratskom savezu.

''Za sada je uz nas 28 gradskih i općinskih odbora, a iz DNS-a će izaći i 70 vijećnika i 67 članova Glavnog odbora. Sigurno je da će biti i dodatnih ljudi koji će nam se priključiti'', kaže Bosančić.

Demokratskom savezu priključit će se i Snaga Hercegovine, čije je sjedište u Trebinju i čiji su kandidati na posljednjim izborima bili na listama DNS-a.

''Predsjednik Snage Hercegovine Slobodan Šaraba je u Inicijativnom odboru za osnivanje nove političke organizacije i biće i budući predsjednik regionalnog odbora Demokratskog saveza'', istaknuo je Bosančić.

Osnivačka skupština Demokratskog saveza, kako je ranije najavljeno, trebala bi biti održana 22. prosinca u Banja Luci.

Tada će biti usvojeni osnivački akti stranke, a bit će izabrano i rukovodstvo, odnosno predsjednik, zamjenik predsjednika, potpredsjednici, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Kopirati
Drag cursor here to close