Prozivaju Turković

DF promašio grad

''Izborni zakon BiH nije pitanje o kojemu će odlučivati dužnosnici Republike Hrvatske, pogotovo kada se ima u vidu njihovo oštro protivljenje provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava koje nimalo ne idu na ruku HDZ-u''
Vijesti / Politika | 18. 03. 2021. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Demokratska fronta

Demokratska fronta poziva ministricu vanjskih poslova Biseru Turković da se očituje u vezi, kako tvrde ''UZP-ovskog, zasjedanja u Mostaru, s kojeg su ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković poslali poruke nepoštivanja države Bosne i Hercegovine.''

U priopćenju DF-a ne bi bilo ništa čudno, da ova stranka nije 'promašila' grad u kojem je konferencija i održana. Naime, znanstvena konferencija 'Transformativni potencijal euroatlantskih procesa u BiH' na kojoj su sudjelovali hrvatski dužnosnici održana je u Neumu, a ne u Mostaru. 

DF dalje u svom priopćenju navodi i kako je ''potpuno nedopustivo da ministar vanjskih poslova i premijer susjedne zemlje drže lekcije o tome kako treba urediti Izborni zakon Bosne i Hercegovine, posebno kada se ima u vidu da su njihove vizije potpuno identične rasističkim vizijama o nejednakoj vrijednosti glasova građana koje dolaze iz HDZ-a BiH. Izborni zakon BiH nije pitanje o kojemu će odlučivati dužnosnici Republike Hrvatske, pogotovo kada se ima u vidu njihovo oštro protivljenje provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava koje nimalo ne idu na ruku HDZ-u, niti je pitanje samo pojedinih etničkih stranaka u BiH. Izborni zakon se može mijenjati tek uz suglasnost svih političkih predstavnika građana u BiH''.

Šutnja koju ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, već duže vrijeme prakticira u pogledu nasrtaja dužnosnika Republike Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu i na stvari koje su unutarnje pitanje Bosne i Hercegovine, je sklandalozna, i nedostojna dužnosti koju Turković obnaša, navodi se u priopćenju DF-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close