Zajedničko djelovanje

DF i SDP za rješavanje problema u Mostaru: Dosta smo šutjeli

Na sjednici će biti izabrano i koordinacijsko tijelo koje će imati zadatak da između sjednica gradskih odbora DF i SDP vrši analizu političke situacije, stanja u gradu i stanja u državi.
Vijesti / Politika | 09. 10. 2017. u 20:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Osnovni cilj zajedničkog djelovanja mostarskih gradskih odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Demokratske fronte (DF) je napraviti pravednije i bolje bh. društvo oslobođeno od raznih nacionalizama, podjela, isključivosti i segregacija", izjavio je u Mostaru predsjednik Gradskog odbora SDP-a Edin Zagorčić uoči prve zajedničke sjednice dviju stranačkih organizacija.

Zagorčić je na konferenciji za novinare, upriličenoj tim povodom, pozvao i sve lijevo orijentirane, građanske stranke i partije te nezavisne intelektualce, kao i nevladine organizacije da im se pridruže na tom putu.

Predsjednik mostarskog Gradskog odbora DF Mahmut Trčalo naglasio je kako bi na večerašnjoj zajedničkoj sjednici trebala biti usvojena deklaracija o Gradu Mostaru, kao i poslovnik o zajedničkom radu.

Na sjednici će biti izabrano i koordinacijsko tijelo koje će imati zadatak da između sjednica gradskih odbora DF i SDP vrši analizu političke situacije, stanja u gradu i stanja u državi.

Deklaracije o Gradu Mostaru, kako je rečeno, podcrtat će njihovo opredjeljenje za jedinstveni Mostar, za grad koji će svima garantirati jednaku sigurnost i koji će pružiti svima iste šanse i mogućnosti.

"Ovo nije prvi put da zajednički djelujemo, ovo je samo nastavak zajedničkog rada gradskih odbora DF i SDP na lokalnom nivou", naglasio je Trčalo, dodavši kako se nada da će njihova suradnja rezultirati što boljim uspjehom na izborima 2018. godine.

Obećao je kako će učiniti sve što je u njihovoj moći da iniciraju održavanje lokalnih izbora u Mostaru jer, kako je kazao, svjesni su da je upravo zbog dugogodišnjeg neodržavanja izbora situacija u gradu vrlo loša.

Sudionici konferencije naglasili su kako neće mirno sjediti i šutjeti, te da je dosta ovakve situacije, političke konfuzije i ucjena vladajućih prema građanima Mostara.

Poručili su i da će na jednoj od narednih sjednica, a možda i na večerašnjoj, donijeti određene zaključke u kojima će od međunarodne zajednice zatražiti aktivnije učešće u rješavanju problema Mostara.

Na zajedničkoj sjednici glavnih odbora Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte, koja je održana u rujnu u Sarajevu, predsjednici tih stranaka potpisali su Okvirni plan zajedničkog djelovanja za opće izbore 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close