Otvaranja i putovanja

Cvijanović i Dodik uoči izbora idu kod Putina

On je dodao da će za nekoliko dana biti otvoren most u Foči koji je bombardirao i srušio NATO, kao i da će biti otvorena i potpuno rekonstruirana fočanska bolnica, piše Srna.
Vijesti / Politika | 04. 09. 2018. u 21:07 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se on i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović početkom listopada sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Kad se vratimo, otvorit ćemo autocestu, zajedno sa (predsjednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem, da bi 5. listopada u Istočnom Sarajevu otvorili Klinički centar Istočno Sarajevo, gdje će Vlada Srbije donirati nekoliko ambulantnih vozila našim domovima zdravlja, te isti dan vratiti se u Banja Luku da bismo održali naš veliki stranački miting", rekao je novinarima Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je dodao da će za nekoliko dana biti otvoren most u Foči koji je bombardirao i srušio NATO, kao i da će biti otvorena i potpuno rekonstruirana fočanska bolnica, piše Srna.

Dodik je najavio i da Republika Srpska uskoro očekuje dva važna gosta gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka, sa kojim će biti razgovarano o daljim zajedničkim odnosima, te šefa diplomacije Rusije Sergeja Lavrova, "koji dolazi sa velikim razlogom", kao i da stiže, kako je rekao, važan gost iz Amerike.

On je danas u Banja Luci rekao da nema namjeru komentirati izjave ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Dodik je rekao da je taktika opozicije da izmišlja stvari, a da vlast odgovara na njih, te napomenuo da vlast ima iza sebe brojne rezultate koji govore o njenom radu.

"Svi smo mi pokazali tko smo i šta smo u ovom vremenu. Realno je malo vremena njima da bi pokazali kakvi smo mi, a mi i ne treba da dokazujemo da su oni loši i da su izdajnici, jer mnoge stvari koje rade pokazuju da je to tako", rekao je Dodik. On je poručio da opozicija ima kampanju, te da tu mogu govoriti šta hoće.

"Uopće se nećemo odnositi na njihove spekulacije. Što god mislili da je u korist njihove kampanje, neka to iznose. Mi idemo na teren, među ljude, idemo da pokažemo autocestu, klinički centar, bolnicu u Istočnom Sarajevu, idemo da otvorimo hidrocentralu, kao što smo danas učinili", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close