Kuća, stanovi i zemljišta

Objavljen imovinski karton Denisa Lasića

Federalni ministar prometa i veza Denis Lasić više od deset godina nije slao izjavu o imovinskom stanju Središnjem izbornom povjerenstvu.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2021. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za istraživačko novinarstvo CIN u svoju bazu podataka o prihodima i imovini bh. dužnosnika i političara dodao je novi profil u ''Imovinu političara'', radi se o federalnom ministru prometa i veza Denisu Lasiću koji više od deset godina nije slao izjavu o imovinskom stanju Središnjem izbornom povjerenstvu.

Lasić posjeduje stan od 71 m2 vrijedan 100 000 KM, dok je supruga Tina vlasnica stana od 139 m2 vrijednog 250 000 KM. Navedeno je kako je supruga vlasnica i automobila Hyundai Tucson iz 2013. godine, vrijedan 20 000 KM, dok nije navedeno koji automobil posjeduje ministar.

Kao vlasnika obiteljskog imanja s kućom i bazenom u Pologu veličine 2.841 m2 naveden je ministrov otac, Karlo koji je također vlasnik i još jednog, nešto manjeg obiteljskog imanja u Pologu od 19.267 m2.

O karijeri, primanjima i imovini ministra prometa i komunikacija FBiH više čitajte u CIN-ovoj bazi.

Inače, Centar za istraživačko novinarstvo CIN objavio je na svojim stranicama najpotpuniju bazu podataka o prihodima te pokretnoj i nepokretnoj imovini više od 120 dužnosnika i političara vladajućih i opozicijskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Bazu podataka čine informacije o njihovom obrazovanju, profesionalnoj i političkoj karijeri te podaci o ušteđevini, kreditima kao i njihovim udjelima u poduzećima, uključujući i dionice. Na raspolaganju su i informacije o tužbama i sudskim presudama protiv političara i dužnosnika.

U bazi podataka je dostupno više od 2.100 dokumenata – vlasničkih listova o nekretninama, registara poduzeća u vlasništvu političara, imovinskih kartona te kaznenih prijava, optužnica i presuda.

Novinari CIN-a su uradili više od stotinu intervjua. Bilo je političara koji su odbili razgovarati o sebi ili su izbjegavali direktan kontakt s novinarima CIN-a.

CIN je prvu ovakvu bazu objavio prije devet godina kada je na isti način obradio podatke za 32 političara, a do 2014. godine taj broj u bazi je porastao na 200. Neki od političara iz ove baze više nisu aktivni ili su preminuli zbog čega se njihovi profili više ne nalaze u bazi.

Kopirati
Drag cursor here to close