HRejting

Bez dijaspore Restartu 52, HDZ-u 51, a Škori 17 mandata

Da su danas izbori, SDP-ova koalicija Restart u toj bi jedinici s nositeljem liste Davorom Bernardićem osvojila tek 29,2 posto, što je 10 posto manje nego prije četiri godine.
Vijesti / Politika | 28. 06. 2020. u 09:55 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije najveće političke opcije u 1. izbornoj jedinici doživjele su potpun pad popularnosti, piše u nedjelju Večernji list, donoseći rezultate istraživanja HRejtinga o rezultatu predstojećih parlamentarnih izbora.

Da su danas izbori, SDP-ova koalicija Restart u toj bi jedinici s nositeljem liste Davorom Bernardićem osvojila tek 29,2 posto, što je 10 posto manje nego prije četiri godine kad je listu vodio Zoran Milanović. HDZ, čiju listu vodi Andrej Plenković, je na 19,7 posto, što je još veći pad u odnosu na prošle izbore – čak 12 posto. Pokazuju to rezultati HRrejtinga za 1. izbornu jedinicu, koju je provela Promocija plus za HRT.

Prema istom istraživanju koje je rađeno od 14. do 22. lipnja na 6000 ispitanika, treći je izbor Zagrepčana Domovinski pokret Miroslava Škore, koji dobiva 10,4 posto glasova, a četvrta je opcija platforma oko stranke Možemo i Tomislava Tomaševića, koja je na 9,1 posto.

Most također prelazi prag s prvom na listi Marijom Selak-Raspudić i na 6,3 posto je, a d’Hondtova metoda u igri, iako je na 3,9 posto, ostavlja i Stranku s imenom i prezimenom kojoj je prva na listi Dalija Orešković.

Zanimljivo je da je stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na svega 2,2 posto. Neodlučnih birača u Zagrebu je 11,3 posto., donosi Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close