Sabotaža?

Alergija prekinula brojanje srpskih glasova u Prištini

Veselinović, koji je bio prisutan tijekom brojanja tih glasova, objasnio je za Kosovo Online da su jednog trenutka "kao po komandi" radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te kuverte i brojali, požalili na njihov miris, kao i da izazivaju alergiju
Vijesti / Politika | 13. 10. 2019. u 14:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za brojanje glasova SIP-a u Prištini prekinut je proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije.

Kako tvrdi Gazeta Express, članovi komisije dobili alergiju na koži poslije kontakta s kuvertama.

Kako prenosi Kosovo Online, iz prostorije su izbačeni predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe, i pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

Više nije dozvoljen ulaz u prostorije gdje su se glasovi brojali, a proces je prekinut i nije poznato kada će biti nastavljen.

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su stigli iz Srbije, prenosi Tanjug.Član kosovskog Središnjeg izbornog povjerenstva iz Srpske liste Stevan Veselinović izjavio je da je navodno trovanje i alergija pojedinih članova komisije koja se bavila brojanjem glasova stiglih poštom iz Srbije, na izborima 6. oktobra, izrežirana predstava i šovinistička farsa s ciljem krađe glasova te liste i dodjele nekima drugima koji su osvojili zanemarljiv broj glasova srpske zajednice.

Veselinović, koji je bio prisutan tijekom brojanja tih glasova, objasnio je za Kosovo Online da su jednog trenutka "kao po komandi" radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te kuverte i brojali, požalili na njihov miris, kao i da izazivaju alergiju i svrab.

On je rekao da je šef tog tima Besnik Bužala prekinuo brojanje i krenuo da obavještava policiju i neke druge organe da je moguće da su "kuverte zatrovane".

"Bio sam u prostoriji, također sam kuverte držao u rukama i nisam osjetio ni miris, ni svrab, niti dobio alergiju i nisam imao nikakvu reakciju", dodao je Veselinović.

Prema njegovim riječima, zatim je stigla policija, izbacila njega, iako je član CIK-a, i promatrače Srpske liste, i to ne samo iz prostorija gdje su kuverte već i iz zgrade.

Dodao je da je im je kasnije rečeno da su i ostale udaljili iz tih prostorija.

Veselinović navodi i da je u međuvremenu stiglo nekoliko medicinskih vozila, "tako da je moguće i da su unijeli unutra što god su htjeli, s obzirom na to da nije bilo nikakve kontrole, bar ne s naše strane, o tome što se tamo događa”.

On je ocijenio da je cilj da se glasovi iz Srbije kompromitiraju, da je moguće da se zamjene, i da se onima koji nisu ni dobili povjerenje građana daju nezasluženo ti glasovi, te tako pokuša da se popravi njihov "mizeran skor na izborima", te da se “na silu uguraju u parlament klasičnom pljačkom i farsom”.

Veselinović je kazao i da je riječ o nešto više od 3.700 glasova.

Kako je ranije priopćeno, u Centru za brojanje glasova Središnjeg izbornog povjerenstva u Prištini prekinut je proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije zbog toga što su, kako navodi Gazeta ekspres, članovi komisije dobili alergiju na koži poslije kontakta s kuvertama.

Kopirati
Drag cursor here to close