Predsjedatelj

8 za, 6 protiv: Tegeltija dobio zeleno svjetlo

Tegeltija je ponovio da ekonomija i podrška realnom sektoru ostaju njegov prioritet i u budućem radu Vijeću ministara.
Vijesti / Politika | 26. 11. 2019. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Novi predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija

Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara danas je na sjednici u Sarajevu podržala Zorana Tegeltiju kao kandidata za predsjedatelja Vijeća ministara.

Povjerenstvo je, prenosi Srna, ovu odluku donijela sa osam glasova "za" i šest "protiv".

Odgovarajući na mnogobrojna pitanja članova Povjerenstva, Tegeltija je istaknuo kako će Vijeće ministara s njim kao predsjedavajućim biti ravnopravan partner svim institucijama na nivou BiH i da će raditi u skladu sa Ustavom i zakonima.

Poručio je kako će poštovati odluke organa na čijem će čelu biti - Vijeća ministara i Fiskalnog vijeća BiH, kao i Predsjedništva BiH, a svakako i zaključke i odluke Narodne skupštine Republike Srpske.

Prije glasovanja Tegeltija je odgovarao na pitanja koja su mu postavljali članovi Komisije, koja su se između ostalog odnosila na njegove prioritete u radu, mišljenje o Programu reformi BiH, budžetu institicija BiH, migrantskoj krizi, namjeri Hrvatske da gradi odlagalište nuklearnog otpada u blizini granice s BiH.

Tegeltija je pak u utorak tijekom saslušanja u parlamentu potvrdio da ni on ne zna ništa o sporazumu kojeg će Predsjedništvo poslati u Bruxelles.

"Ne želim ni znati što piše u tom dokumentu", kazao je Tegeltija dodajući kako će on provoditi vanjsku politiku koju utvrdi Predsjedništvo BiH kao tijelo koje je za to zaduženo po ustavu.

Sličan je odgovor dao i na pitanje zastunika Jasminka Emrića iz Unsko-sanske županije, kojega je zanimalo ima li budući predsjedatelj Vijeća ministara ikakvu ideju kako riješiti migrantsku krizu.

"Nisam stručnjak za migrantsku krizu. U ovom trenutku ne vidim rješenje", kazao je Tegeltija.

Tegeltija je ponovio da ekonomija i podrška realnom sektoru ostaju njegov prioritet i u budućem radu Vijeću ministara.

Predsjedništvo BiH na vanrednoj sjednici održanoj 19. studenog imenovalo je Zorana Tegeltiju za predsjedatelja Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close