Dogovor na vidiku?

7 mjeseci nakon izbora Jajce dobiva vlast!

Postignut je koalicijski sporazum između stranaka okupljenih oko Saveza (SDA, ASDA i SBiH) i HDZ Jajce.
Vijesti / Politika | 06. 07. 2021. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od sedam mjeseci nakon održavanja izbora u BiH lokalne stranke dogovorile su se tko činiti većinu u Općinskom vijeću Jajca, objavio je portal JajceOnline.

Naime, za četvrtak, 8. srpnja zakazan je nastavak konstituirajuće sjednice novog saziva Općinskog vijeća Jajce s jednom točkom dnevnog reda: izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jajce.

Jajački portal piše kako je nedavno postignut koalicijski sporazum između stranaka okupljenih oko Saveza (SDA, ASDA i SBiH) i HDZ Jajce. Sporazum podrazumijeva stvaranje većine u Općinskom vijeću Jajce te međusobnu suradnju u mandatu 2020-2024.

''Prema još nepotvrđenim navodima, novi-stari predsjedavajući OV Jajce bit će Ivo Šimunović. Što se tiče raspodjele institucija, njih šest pripale su Savezu, dok će četiri preostale HDZ'', navodi JajceOnline.

Što se tiče rotacije direktorskih pozicija bitnijih promjena neće biti. Osim iz kuloarskih priča što smo saznali da će doći do spajanja dvije institucije, Doma kulture Jajce i Muzej II zasjedanja AVNOJ-a.

U mandatnom razdoblju 2020 – 2024. godina Općinsko vijeće Jajce sačinjavat će 25 vijećnika iz reda pet političkih stranaka i jednog saveza, a oni su: Mensur Krpo, Fikret Čančar, Senada Imamović, Amel Zekan, Ismet Meštrovac, Kemal Vuković, Ena Imamović, Ismet Huskić, Mevzudin Duranović i Salahudin Crnac iz Saveza SDA, S BiH i A-SDA, Ivo Šimunović, Josip Topić, Dragica Lukić, Željko Mizan, Anto Žunić, Stipan Jezerčić, Mladen Ladan i Vlatko Saraf iz HDZ-a, Stipe Tokić i Josip Lučić iz HDZ 1990, Esma Bešlić i Malik Turanović iz stranke Narod i pravda Nazif Kahrić i Edina Kurt iz reda SDP-a i Seđad Muhić vijećnik SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close