Zasjedanje

4 protiv 3: Dom naroda nema sreće  

Na nekoj od sljedećih sjednica trebalo bi raspravljati o prijedlozima za raspodjelu mandata u Domu naroda Parlamenta F BiH.
Vijesti / Politika | 13. 12. 2018. u 14:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije raspravljalo o raspodjeli mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH, jer ta točka nije uvrštena na dnevni red.

Član SIP-a Suad Arnautović predložio je da se raspravlja o prijedlogu kojeg je načinio s kolegom Ahmetom Šantićem, ali to nije uvršteno u dnevni red budući da su "za" glasovali Arnautović, Šantić i Irena Hadžiabdić a četiri člana SIP-a su bila protiv.

Predsjednik SIP-a Branko Petrić je istaknuo kako je trebalo da i drugi članovi SIP-a dostave svoje prijedloge i da će onda on podržati onaj koji mu budu prihvatljiv, a ako mu nijedan ne bude prihvatljiv onda će dati svoj prijedlog.

Naveo je da bi na nekoj od sljedećih sjednica trebalo raspravljati o prijedlozima za raspodjelu mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Šantić je nakon sjednice rekao novinarima kako je Stručna služba SIP-a pripremila četiri radna materijala, te da su on i kolega Arnautović za današnju sjednicu predložili prvi nastojeći da on obuhvaća principe Ustava FBiH, uz jedan izuzetak.

''To bi značilo da unesemo odredbu da, ukoliko nema izabranih predstavnika iz bilo kojeg naroda nakon kompletne procedure predviđene izbornim zakonom, ta mjesta budu popunjena od neizabranih predstavnika u kantonalnim skupštinama koji imaju najveći broj glasova'', pojasnio je Šantić.

Dodao je da je to u suštini posao parlamenata i da se radi o suviše ozbiljnoj materiji da bi se njome bavila samo Središnje izborno povjerenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close