Rama

26. godina Mladeži HDZ-a: Borit ćemo se za svakog mladog čovjeka u BiH

U svom je govoru predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić ustvrdio kako je Mladež bila uz svoj narod u najtežim trenutcima te da će i u budućnosti "voditi borbu za svakog mladog čovjeka u Bosni i Hercegovini i predvoditi pozitivne promjene u druš
Vijesti / Politika | 11. 03. 2018. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine u Rami je svečano obilježila 26. obljetnicu.

"Najbrojniji i najorganiziraniji politički pomladak Hrvata u Bosni i Hercegovini osnovan je prije 26 godina u teškim i neizvjesnim vremenima obrane hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Svojim radom i borbom za bolji položaj mladih u društvu, te zaštitom i očuvanjem kulture, jezika i povijesti Hrvata u Bosni i Hercegovini okupljamo hrvatsku mladost spremnu za buduće izazove", priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

U svome obraćanju nazočnima saborski zastupnik i međunarodni tajnik Mladeži HDZ-a RH Domagoj Mikulić govorio je o zajedničkom europskom djelovanju dviju mladeži i važnosti usvajanja Rezolucije Mladeži HDZ-a BiH o Izbornom zakonu u BiH u Vijeću Mladeži Europske pučke stranke.

Saborski zastupnik i predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a RH Ante Bačić govorio je o odličnoj suradnji dviju sestrinskih mladeži, a posebno je pohvalio zajedničko hodočašće, kao i rad predsjednika Maria Mikulića i cijele Mladeži HDZ-a BiH.

Člana Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković pozdravio je prisutne uime predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i čestitao 26. obljetnicu Mladeži.

Dodao je kako će Mladež uvijek imati stranačku podršku, te naglasio neumoran rad predsjednika Čovića u borbi za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

U svom je govoru predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić ustvrdio kako je Mladež bila uz svoj narod u najtežim trenucima te da će i u budućnosti "voditi borbu za svakog mladog čovjeka u Bosni i Hercegovini i predvoditi pozitivne promjene u društvu".

"Mladež jest i bit će spremna uhvatiti se u koštac se sa svim izazovima koje nosi budućnost. Sa kompetentnim i obrazovanim kadrom. Jer znanje i kompetencija nemaju alternativu. Oni su naš kapital za bolju budućnost mladih. Uvjeren sam kako će mladi prepoznati tu kvalitetu Mladeži HDZ BiH,te kako će time HDZ i u budućnosti ostati stožerna stranka hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini", poručio je Mikulić.

Po njegovim riječima, borba za mlade, kao i za konstitutivnost i ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini još uvijek traje.

"Mladež treba pokazati snagu i zajedništvo i ustrajno nastaviti raditi na ostvarenju ciljeva jer pred nama je još jedan povijesni zadatak - izboriti ravnopravnost za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, te ostvariti bolji život za svakog mladog čovjeka", kazao je Mikulić.

Mladež HDZ-a BiH od svog osnutka zalaže se za Bosnu i Hercegovinu koja će njegovati Europske vrijednosti, poštivati vladavinu prava i ustavnopravni poredak koji se temelji na ravnopravnosti i poštivanju prava sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. Svojim djelovanjima će se nastaviti zalagati za modernu i progresivnu Bosnu i Hercegovinu, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close