Dugi jezici

22.000 KM zbog govora mržnje u kampanji

Utvrđeno je da je SNSD odgovoran što je Slavko Mitrović, savjetnik Milorada Dodika koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje…
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 15:06 Fena
Kopirati

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je donijelo odluke kojim su novčano kažnjeni pojedini politički subjekti i kandidati.

Utvrđeno je da je politički subjekt Srpska demokratska stranka - (SDS-SRSRS-SRS) za Narodnu skupštinu Republike Srpske, (Srpska demokratska stranka, Srpska radikalna stranka Republike Srpske i Srpska radikalna stranka dr Vosjislav Šešelj), odgovoran što je Nebojša Vukanović, kandidat tog političkog subjekta za Narodnu skupštinu Republike Srpske 28. rujna na Radiu Gacko, koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji te 29. rujna na predizbornoj tribini Saveza za pobjedu u Trebinju koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje.

Zbog toga mu je izrečena kazna u iznosu od 4.000 KM koju će snositi solidarno članice koalicije.

Utvrđeno je da je Nebojša Vukanović za Narodnu skupštinu Republike Srpske 28. rujna na Radio Gacku, koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji Izbornog zakona BiH te 29. rujna na predizbornoj tribini Saveza za pobjedu u Trebinju, koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji Izbornog zakona BiH. Također mu je izrečena jedinstvena novčana kazna u iznosu od 6.000.

Utvrđeno je da je politički subjekt SDS-LISTA (SDS-NDP-NS-SRS) (Srpska demokratska stranka, Narodni demokratski pokret, Napredna Srpska-NS i Srpska radikalna stranka dr Vosjislav Šešelj), odgovoran što je Dragan Mektić, kandidat tog političkog subjekta za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, 1. listopada na tribini Saveza za pobjedu u Gradišci koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji Izbornog zakona BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog toga mu je, na osnovu odredbe Izbornog zakona BiH, izrečena novčana kazna u iznosu od 4.000 KM koje će snositi solidarno članice te koalicije Srpska demokratska stranka, Narodni demokratski pokret, Napredna Srpska-NS i Srpska radikalna stranka dr Vojislav Šešelj u iznosu od po 1.000 KM.

Utvrđeno je da je Dragan Mektić, kandidat političkog subjekta SDS-LISTA (SDS-NDP-NS-SRS) za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, 1. listopada na tribini Saveza za pobjedu u Gradišci, koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji Izbornog zakona BiH, pa mu je u skladu sa članom Izbornog zakona BiH izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000 KM.

Utvrđeno je da je politička stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD odgovoran što je Slavko Mitrović, savjetnik Milorada Dodika predsjednika Republike Srpske, 4. listopada koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili potaknuti na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio  pravila ponašanja u izbornoj kampanji Izbornog zakona BiH. Zbog toga mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 KM, saopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva.

Kopirati