'Blagdan demokracije'

182 hrvatska intelektualca u BiH: Izbori su blagdan demokracije

U apelu se navodi kako bi svaki izbori u jednoj zemlji trebali biti blagdan demokracije
Vijesti / Politika | 03. 10. 2018. u 14:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu nadolazećih izbora, intelektualci iz hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini uputili su apel javnosti i biračima kojega je potpisalo 182 akademika, profesora, predstavnika kulturnih institucija u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru. 

U apelu se navodi kako bi svaki izbori u jednoj zemlji trebali biti blagdan demokracije, odraz zrelosti jednog društva i opredjeljenje za bolje uređenje i veće blagostanje njihovih građana. 

"Akademsko djelovanje, okvir s kojim se identificiramo, podrazumijeva odgovornost, proaktivnost, kritičnost i društvenu participaciju. Te i druge vrijednosti koje nosimo potiču nas da dignemo glas i uputimo apel javnosti o važnosti ovih izbora za oblikovanje boljeg standarda naših građana, ali i bolje uređene zemlje u kojoj živimo, naše domovine Bosne i Hercegovine", navedeno je u apelu. 

Potpisani intelektualci smatraju da su ovi izbori prevažni za hrvatski narod u BiH i političko nastojanje u zaštiti konstitutivnosti i jednakopravnosti s druga dva naroda u BiH i njezinih građana kao i da Hrvati trebaju i moraju birati svoje predstavnike u svim tijelima vlasti u BiH. 

"Upravo zbog činjenice da su ugrožena prava i načela jednog naroda u BiH pozivamo sve građane i birače da iziđu i glasuju na izborima 7. listopada. Neka naš glas bude potvrda i poticaj za izgradnju boljeg društva i europske Bosne i Hercegovine", stoji u apelu.

Kopirati
Drag cursor here to close