Godine su prošle pune...

15 godina Čovića kroz fotografiju

U galeriji pogledajte dvadesetak fotografija Dragana Čovića iz arhive našega portala ...
Vijesti / Politika | 05. 06. 2020. u 14:49 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U 15 godina otkako sam na čelu HDZ-a preživjeli srno brojne udare'', rekao je Dragan Čović u intervjuu Večernjaku povodom obilježavanja njegovih 15 godina na čelu stranke.



Rekao je kako su mu pet godina uoči preuzimanja HDZ-a BiH stranci nudili da kaže što želi ali da napusti stranku što je odbio.

Dolazak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Mostar organiziran je u sklopu obilježavanja 30 godina HDZ-a BiH i 15 godina Čovićeva predsjedanja strankom.

Stranka je kaže Čović, proživjela puno toga, ali da se danas ne mogu naći njezini članovi a da su povezani s nekim aferama. Bio je čelnik HDZ-a izložen pritiscima i međunarodne zajednice, bio je izložen kritici javnosti zbog mlakog djelovanja prema politici Sarajeva pa mu se zamjera jer na Sarajevo najviše galami izdaleka, a ozbiljno su i on i stranka poljuljani nakon gašenja Aluminija jer se tada po prvi put u povijesti stranke dogodio narod pred središnjicom.

Čović je, govoreći kako je potrebna smirenost, prednjačio i u izjavama s optimizmom, ali i s vremenskim odrednicama za dogovore i sljedeće korake koji se uglavnom nisu dogodili.

Kopirati
Drag cursor here to close