Potraga

11 sigurnih ruku za Guzina

''Mislim da će vijećnici koji su izabrani u ime koalicije nastaviti jedinstveno djelovati'', rekao je Špago.
Vijesti / Politika | 26. 01. 2021. u 12:59 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imamo sigurnih 11 ruku za Zlatka Guzina'', rekao je predsjednik Glavnog odbora SDA Šerif Špago govoreći o kandidatu za gradonačelnika ispred Koalicije za Mostar.

Rekao je kako su spremni podržati svakog kandidata iz probosansko-hercegovačkog bloka koji uđe u drugi krug glasovanja.

''Smatramo da razgovori između koalicija i blokova nemaju alternativu. Ne možemo jedni druge uvjetovati'', rekao je.

Dodao je kako u svim političkim strankama ima tenzija pogotovo ''ako se prenose s nekih odnosa unutar rukovodstva u Sarajevu''.

''Mislim da će vijećnici koji su izabrani u ime koalicije nastaviti jedinstveno djelovati'', rekao je Špago.

Podsjećamo, iz HDZ-a BiH rečeno je kako Mario Kordić mora biti gradonačelnik dok su iz BH bloka, kojeg čine SDP BiH i Naša stranka, najavili pregovore s Prvom mostarskom partijom kako bi među svojim vijećnicima kandidirali osobu za gradonačelnika. To će, prema svemu sudeći, biti Irma Baralija.

BH blok je više puta pozivan od SDA da im se priključi u ''zajedničkim rukama'', ali su do sada iz BH bloka to odbijali.

Hrvatska republikanska stranka navela je kako će uvjetovati podršku potpisivanjem odgovarajućih jamstava za uvođenje transparentnosti, borbu protiv korupcije, reorganizaciju gradske uprave, politike odgovornosti.

S druge strane, u Koaliciji za Mostar, nakon što je SBB zaprijetio napuštanjem tijekom brojanja, zahladili su odnosi s DF-om.

Kopirati
Drag cursor here to close