Drago Martinović

ŽZH je jedina u FBiH čije sve općine i gradovi imaju formirane profesionalne vatrogasne postrojbe

ŽZH je jedina županija u Federaciji u kojoj sve općine i gradovi imaju formirane profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP)
Vijesti / Flash | 04. 05. 2019. u 16:16 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županija Zapadnohercegovačka (ŽZH) odlično je zaštićena kad je u pitanju protupožarna zaštita, a sve njezine općine i gradovi imaju formirane profesionalne vatrogasne postrojbe, kazao je za Fenu ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

''ŽZH je jedina županija u Federaciji u kojoj sve općine i gradovi imaju formirane profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP), a zadnjih nekoliko godina bolji je i status vatrogasaca za razliku od dosadašnjih godina jer su vatrogasci u tim općinama zaposleni i imaju pune doprinose, a to nije uvijek bio slučaj'', kazao je Martinović.

Dodao je kako je u toj županiji dobra situacija i kada su u pitanju dobrovoljna vatrogasna društva (DVD).

''Osim profesionalnih postrojbi, situacija u dobrovoljnim vatrogasnim društvima diljem županije je dobra. Trenutno ŽZH ima tri takva društva koja dobro funkcioniraju, a u narednom periodu radit ćemo na intenziviranju osnivanja i novih društava'', ističe Martinović.

Foto: Bljesak.info / Drago Martinović

Kako je kazao, ŽZH je mala županija, a broj od sedam postrojbi govori kako je sigurnosna protupožarna situacija dobra, s obzirom na to da su i puno veće županije u FBiH slabije opremljene.

''Brojka od sedam postrojbi nam puno govori, a jedini potencijalni problem je nedostatak vrhunske opreme i mlađih ljudi koji bi se još bolje nosili s izazovima prouzrokovanim od požara. Mi smo ipak zadovoljni jer se stvari mijenjaju nabolje i možemo očekivati pomlađivanje kadrova i jači angažman jedinica lokalne samouprave po pitanju zaštite od požara jer su svi načelnici u ŽZH dali podršku radu postrojbi'', ističe prvi čovjek CZ te županije.

Martinović je svim vatrogascima čestitao Međunarodni dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika svetog Florijana.

''Svim vatrogascima želim čestitati i njihov dan, odnosno, svetog Florijana, i želim da u narednim mjesecima imaju što manje posla'', kazao je Martinović.

Kopirati
Drag cursor here to close