Sastanak s Telmom

Zvizdić: Uspjeli smo razviti BiH i sačuvati mir i stabilnost

Vijesti / Flash | 21. 09. 2016. u 15:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i direktor IFC-a Tomasz Telma ocijenili su danas tijekom susreta u Sarajevu da je u narednom razdoblju neophodno unaprijediti ambijent za poslovanje i ulaganje u BiH.

Izražavajući zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s međunarodnim financijskim institucijama, Zvizdić je zahvalio na svim realiziranim projektima u posljednjih dvadeset godina.

Iznio je ostvarene rezultate u posljednjem razdoblju na planu realizacije Reformske agende kazavši da je na nivou BiH za 12 mjeseci realizirano 53 posto zacrtanih mjera, napominjući da je taj dokument usvojen za razdoblje od četiri godine.

''Uz pomoć međunarodnih financijskih institucija koje sredstvima i zajedničkom strategijom s Vijećem ministara sudjeluju u projektima u BiH, uspjeli smo razviti BiH i sačuvati mir i stabilnost'', podvukao je predsjedavajući VMBiH.

Direktor IFC-a čestitao je Zvizdiću na velikom uspjehu koji je rezultirao jučerašnjom odlukom Vijeća za opće poslove Europske unije da prihvati zahtjev BiH za članstvo u Europskoj uniji i pohvalio progres BiH u realizaciji zadataka iz Reformske agende te je najavio da će međunarodne financijske institucije i u narednom razdoblju pružati podršku BiH.

Zvizdić je naglasio da je potrebno, unutar strukture sredstava međunarodnih financijskih institucija, osigurati sredstva za mala i srednja poduzeća da bi se stvorili uvjeti za zapošljavanje što većeg broja mladih u BiH, kao i za projekte iz oblasti energetske održivosti.

Sastanku su nazočili i regionalni direktor IFC za zapadni Balkan Thomas Lubeck, direktorica Svjetske banke za jugoistočnu Europu Ellen Goldstein i šefica Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatiana Proskuryakova, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close