službeno

Zvizdić stigao u posjetu Crnoj Gori

Vijesti / Flash | 14. 02. 2017. u 10:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Zvizdić stigao je danas u službenu posjetu Crnoj Gori, na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića. Zvizdića i izaslanstvo BiH na platou Vile Gorica u Podgorici dočekao je crnogorski premijer.

U izaslanstvu Bosne i Hercegovine, koja je stiglo u Crnu Goru, su i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministri vanjskih poslova Igor Crnadak, obrane Marina Pendeš, komunikacija i transporta Ismir Jusko kao i ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac.

Tijekom boravka u Podgorici predsjedavajući Zvizdić će se, osim sa Markovićem, susresti sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore priopćeno je da će nakon razgovora predsjednika Markovića i Zvizdića, biti upriličen plenarni sastanak izaslanstava Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Crnu Goru će na plenarnom sastanku predstavljati, uz predsjednika Vlade, ministri financija Darko Radunović, obrane Predrag Bošković, ekonomije Dragica Sekulić, europskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, prometa i pomorstva Osman Nurković i ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

Ministri europskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović i vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisaće Sporazum o suradnji Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Planirano je da Marković i Zvizdić nakon sastanka održe konferenciju za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close