Određeni prioriteti

Zvizdić-Shannon: SAD podržava euroatlantski put BiH

Vijesti / Flash | 15. 04. 2016. u 18:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić informirao je danas u Washingtonu podtajnika za politička pitanja State Departmenta veleposlanika Toma Shannona o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Istaknuo je da je Vijeće ministara BiH na početku rada odredilo četiri važna prioriteta rada koji su posvećeni europskim integracijama, vladavini prava, regionalnoj i međunarodnoj suradnji.

Naglasio je da je BiH početkom ove godine predala aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji te da se očekuje početak odgovaranja na prvi set pitanja.

Veleposlanik Shannon je kazao da cijeni političke napore koje je postiglo Vijeće ministara BiH, izrazivši podršku Sjedinjenih Američkih Država te je najavio da će se u narednom razdoblju pružiti puna asistencija da bi se postizali još bolji rezultati.

Predsjedavajući Zvizdić je kazao da Vijeće ministara BiH ima namjeru još jače pokrenuti ekonomiju i poboljšati životni standard građana.

Istaknuo je da je za BiH od izuzetne važnosti da što prije dobije aktiviranje MAP-a jer je u proteklom razdoblju ispunjen niz preduvjeta, dodajući da bi to bila pozitivna poruka za stabilnost u regiji te da svaki korak ka NATO paktu predstavlja poruku za mir.

Za Shannona je aktiviranje MAP-a važan cilj u čemu će BiH imati podršku SAD-a.

Dodao je i da su politički izazovi ispred BiH, ali i da je urađeno mnogo na prevazilaženju problema, ističući da će SAD pomoći BiH te da SAD podržava uspjeh koji je predsjedavajući Zvizdić sa svim članovima Vijeća ministara BiH postigao u proteklom razdoblju.

Sastanku je nazočio i zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoyt Yee, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close