Čvrtso će ih stajat proračunima

Zvizdić: Proračunima čvrsto stati iza policijsko-sigurnosnih agencija BiH

Zvizdić je obećao nastavak realizacije projekta trajnog smještaja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.
Vijesti / Flash | 27. 09. 2018. u 20:13 Fena
U svim narednim proračunima čvrsto ćemo stati iza policijsko-sigurnosnih agencija BiH u smislu povećanja proračuna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić posjetio je danas  Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH inazočio taktičko-pokaznoj vježbi pripadnika te direkcije.

Zvizdić je u izjavi novinarima naglasio da Direkcija predstavlja jednu od najvažnijih karika u ukupnoj policijskoj strukturi Bosne i Hercegovine zato što koordinira 14 različitih policijskih institucija i agencija u BiH.

''Vijeće ministara BiH od početka je bilo jako posvećeno pitanju sigurnosti i stabilnosti BiH te su zbog toga policijsko-obavještajne agencije bile prve kojima smo povećali proračun i izašli u susret, u smislu nabavke materijalno-tehničkih sredstava i prostora. Konačno smo realizirali i davno iskazanu namjeru da povećamo plaće policajcima koje su bile nedopustivo niske'', naglasio je.

Istaknuo je profesionalnost i korektnost u radu pripadnika Direkcije, za koju kaže, da je 'jedna od najboljih na nivou Bosne i Hercegovine'.

Obećao je nastavak realizacije projekta trajnog smještaja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

''Za to smo već osigurali tri milijuna KM iz sredstava klirinškoga duga. Taj projekt je jedan od prioritetnih po našem programu javnih investicija za naredne tri godine'', kazao je Zvizdić.

Za Direkciju kaže da zadovoljava sve standarde, a 'očekuje nas da unutar te direkcije konačno etabliramo i kontakt točku, ne samo za INTERPOL nego i za EUROPOL'.

''To ćemo vrlo brzo uraditi. U svim narednim proračunima čvrsto ćemo stati iza policijsko-sigurnosnih agencija BiH u smislu povećanja proračuna ili izlaska u susret njihovim zahtjevima zato što pitanje borbe protiv kriminala, korupcije, ekstremizma, terorizma, pitanje stabilnosti i sigurnosti i jačanje vladavine prava smatramo jednim od najvažnijih zadataka koji stoje ne samo pred ovim nego i pred svim budućim sazivima vlad'', naglasio je.

Kaže da je protivljenje MUP-a RS glavni razlog što se odgađa dogovor o lokaciji kontakt-točke za suradnju s EUROPOL-om 'iako je prvobitno bilo jasno utvrđeno da kontakt tačka treba biti tamo gdje postoje uvjeti, dobra praksa i gdje je jedino logično da bude'.

''To je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, a ne nikako bilo koji kantonalni ili entitetski MUP. Mi ćemo na tome inzistirati'', kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.     

Upitan očekuje li BiH raskid ugovora s EUROPOL-om, Zvizdić vjeruje da se to neće dogoditi.

''Mislim da smo bili dobri partneri INTERPOL-u i EUROPOL-u. Bosna i Hercegovina je u posljednje tri godine jako dobar partner u oblasti pitanja borbe protiv terorizma i pitanja sigurnosti. Vrlo brzo ćemo reagirati i definirati kontakt točke'', kazao je.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić ističe da ta direkcija, stalnom suradnjom s partnerskim agencijama i drugim tijelima, pomaže ostalim policijskim službenicima i agencijama kako bi efikasnije obavljali poslove i zadatke iz svoje nadležnosti te tako stvarali sigurno okruženje za stanovništvo unutar BiH i šire.   

Kopirati
Drag cursor here to close