Razlozi različite prirode

Zvizdić: Neću špekulirati o razlozima nedolaska ministara

"Neki od ministara imaju smrtni slučaj u obitelji, drugi zbog bolesti i objektivnih okolnosti ne prisustvuju. Za neke detaljnije razloge možete se obratiti njima'', kazao je.
Vijesti / Flash | 03. 10. 2019. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas trebala biti održana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Međutim, na sjednici su se pojavila samo tri ministra i to Semiha Borovac, Mirko Šarović i Igor Crnadak kao i predsjedavajući Denis Zvizdić.

"Neću špekulirati o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest članova Vijeća ministara BiH nije prisustvovalo, ja mogu govoriti samo o konkretnim razlozima koje sam dobio u pisanoj formi od ministra Bevande, ministrice Pendeš, ministra Grubeše, ministra Mektića, ministra Osmanovića i zamjenika ministra Dalipagića koji danas nisu prisustvovali", kazao je Zvizdić.

Naveo je da su razlozi zbog kojih ministri nisu došli različite prirode.

"Neki od ministara imaju smrtni slučaj u obitelji, drugi zbog bolesti i objektivnih okolnosti ne prisustvuju. Za neke detaljnije razloge možete se obratiti njima. Moram reći da mi je žao što danas nije održana sjednica jer bilo je unutar broja tačaka dnevnog reda nekoliko vrlo bitnih materijala, među njima i odluka o privremenom financiranju institucija BiH", kazao je Zvizdić.

Pred ministrima se trebao naći i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj suradnji u kontroli granice, a na dnevnom redu je bio i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije.

Ministri su trebali razmatrati i izvještaj o radu Povjerenstvo za NATO integracioni proces BiH za razdoblje od 1. prosinca 2018 do 1. srpnja ove godine i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2020. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close