Upozorenje i za Mostar

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika u BiH

Žuti meteoalarm zbog padalina izdan je za područja Foče, Mostara, Livna i Trebinja.
Vijesti / Flash | 06. 03. 2020. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za područje cijele Bosne i Hercegovine izdano je žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika, javlja Anadolija.

Žuti meteoalarm zbog padalina izdan je za područja Foče, Mostara, Livna i Trebinja.

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme oblačno s kišom u sjevernim, zapadnim i južnim djelovima.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus četiri stupnja, dok je najtoplije bilo u Neumu i Sanskom Mostu, 12 stupnjeva.

Na Ivan Sedlu i Sokocu izmjerena su četiri stupnja, u Bijeljini, Gradačcu, Zenici i Zvorniku pet, Banjoj Luci, Bugojnu, Doboju, Livnu i Tuzli šest, Drvaru, Grudama, Mostaru, Širokom Brijegu i Trebinju sedam, Prijedoru, Sarajevu i Srebrenici osam, Jajcu devet, a Bihaću i Stocu 10 stupnjeva.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Na planinama je moguć snijeg. Obilnije padaline se očekuju na jugozapadu Bosne, kao i na sjeveru i zapadu Hercegovine. Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padalina i prolazno razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva očekuje se jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura od devet do 16 stupnjeva, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 12 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close