Upitna mostarska trasa

Žuljević: Izgradnja autoceste kroz Blagaj pokazuje diktatorski odnos vlasti

Vijesti / Flash | 23. 01. 2017. u 10:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević, povodom najava o izgradnji trase Koridora 5C kroz mostarsko gradsko područje Jugoistok, smatra da je ovo još jedna namjera vladajućih struktura da se građanima oduzmu njihova osnovna ljudska prava.

''Pokušaj vladajućih stranaka da stanovnike Mostara i Blagaja uvjere kako je nužno i za njih najbolje da im se oduzme plodna zemlja, njihova prirodna bogatstva i njihovi domovi, kako bi se izgradila dionica autoceste, predstavlja najgori oblik diktatorskog odnosa prema ljudima kojima vlast treba da služi, a ne da ih unesrećuje'', tvrdi Žuljević, navodi se u priopćenju SDP-a.

Tvrdi da se SDA na ovaj način uključila u kampanju "uništimo domaće" u kojoj ljude "uvjeravaju da je izgradnja autoputa preko ovog arhitektonskog, povijesnog i prirodnog bisera Bosne i Hercegovine prioritet bez alternative".

''Sreća po stanovnike Blagaja leži u činjenici da je aktualna vlast ionako nesposobna izgraditi i centimetar autoputa, pa se oni barem u dogledno vrijeme ne moraju brinuti oko trase'', poručuje je Žuljević, priopćeno je iz SDP-a.

Podsjetimo, nova trasa autoputa na jugu Mostara protiv koje je glas podiglo preko 3.200 građana neće lako proći ovim područjem, barem ne u idućih nekoliko godina, tvrde mještani južnih mostarskih naselja.

Posebno su ogorčeni time što ih federalna vlast pokušava prevariti puštajući u javnost netočne informacije o tome kako će im izaći u susret, a u isto vrijeme rade na izgradnji planova za trasu koja prolazi preko naselja i obradivih površina.

Burno je bilo i na javnoj raspravi, gdje su pale i teške riječi.

Kopirati
Drag cursor here to close