Cessna 525 Citatonjet CJ+

Zrakoplov RS-a u 11 dana letio od Grčke, Hrvatske pa sve do Rusije

Vijesti / Flash | 16. 06. 2017. u 17:33 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov Cessna 525 Citatonjet CJ+, registarskih oznaka E7-SMS, u vlasništvu Vlade Republike Srpske proteklih tjedana imao je neobično ispunjen raspored letova.

Putovano je širom Europe, a prema službenim dostupnim informacijama, Cesnom su proteklih dana letjeli vodeći dužnosnici ovog bosanskohercegovačkog entiteta.

Prema informacijama kojima raspolaže N1, a koje je u petak na press konferenciji u Banja Luci potvrdio i sam predsjednik RS Milorad Dodik, ova letjelica korištena je i za njegova putovanja.

On je novinarima pojasnio da je sve urađeno u skladu sa zakonima, ne želeći otkriti o kojim putovanjima je riječ. Cesna je, inače, u posljednjih mjesec dana odradila desetine letova. Putovalo se na crnogorsko primorje, u Ljubljanu, u Beč, Salzburg, ali i na grčke otoke i Rusiju.

"Zrakoplov RS služi za prokevoz dužnosnika Republike Srpske i apsolutno je sve dostupno kroz službe i aktivnosti. O mojim putevima imam obavezu informirati nadležna tijela, ali i da putujem zrakoplovom. Nemam obavezu govoriti gdje sam bio i što sam radio. Zrakoplov se koristi u skladu sa zakonom, a ja sam bio na različtim mjestima", odgovorio je na novinarsko pitanje Milorad Dodik.

Direktor u Zrakoplovnom servisu RS Sreten Ilić nije bio raspoložen odgovarati na pitanja novinara. Samo je kratko za N1 kazao da se možemo čuti, kako je rekao, – za dva ili tri dana. Odgovor na pitanja o prirodi izvedenih letova Cesne ponovno nisu dobili.

Popis putovanja je zanimljiv.

Cessna je tako u proteklih mjesec dana iz Banja Luke letjela na najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposjećenijih grčkih otoka - Krf u Grčku, zatim u Atenu, Thessaloniki, Tivat, Beograd, Ljubljanu, Beč, Salzburg, Sarajevo, Dubrovnik i St. Petersburg. Od 3. do 14. lipnja zrakoplov bilježi čak 15 letova.

E7-SMS u vlasništvu Vlade Republike Srpske, plaćen je 4.870.000 dolara.

E7-SMS - Cessna 525 CitationJet CJ1+ [525-0666] - Flightradar24

Flightradar24 is the best live flight tracker that shows air traffic in real time. Best coverage and cool features!

Kopirati
Drag cursor here to close