Zbog korona virusa

Zračna luka Sarajevo: Uposlenici obavezni nositi maske i rukavice

Naglasila je da su svi zaposlenici koji su u izravnom kontaktu sa putnicima obavezni nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu oprema.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2020. u 08:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predstavnici Međunarodne zračne luke Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te su poduzete sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja koronavirusa'', potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodne zračne luke Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut.

Naglasila je da su svi zaposlenici koji su u izravnom kontaktu sa putnicima obavezni nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu oprema.

''Putem monitora, web stranice, letaka i drugih kanala komunikacije upoznajemo i putnike o preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje je plasirao Zavod za javno zdravstvo'',, kazala je Bagarić-Arnaut.

Kada je u pitanju medicinski screening, odluku o provođenju takvih mjera donose zavodi za javno zdravstvo, a čiji timovi i vrše te provjere.

''Uređaji koji se koriste za provjeru temperature putnika koriste se od institucija koje su nadležne za skeniranje putnika. Oni određuju timove i donose opremu koja je potrebna da se obavi skeniranje putnika. U ovome slučaju to su federalni i županijski zavodi za javno zdravstvo i sanitarni granični inspektor u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo'', istaknula je Bagarić-Arnaut.

Kopirati
Drag cursor here to close