Ratni zločin

Zoran Stojčić, kojeg potražuje BiH, pušten iz rumunjskog pritvora

Sud je također odlučio da ročište za izručenje odgodi za 27. kolovoza jer još uvijek nisu primili dokumente iz Sarajeva i dokaze da Stojčić u Bosni i Hercegovini neće biti osuđen na smrtnu kaznu.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2019. u 12:14 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalni sud u Constanti, gradu u Rumunjskoj, pustio je iz pritvora Zorana Stojčića, osumnjičenog za ratne zločine počinjene 1992. u Derventi kojeg potražuje Bosna i Hercegovina.  On je pušten iz privora uz kauciju, jer mu je 8. srpnja istekao jednomjesečni pritvor. 

Sud je također odlučio da ročište za izručenje odgodi za 27. kolovoza jer još uvijek nisu primili dokumente iz Sarajeva i dokaze da Stojčić u Bosni i Hercegovini neće biti osuđen na smrtnu kaznu. 

Ranije su iz Okružnog tužiteljstva u Doboju za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) kazali da vode istragu protiv Stojčića zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. 

''Stojčić se sumnjiči da je, za vrijeme oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini između organizovanih oružanih snaga Vojske Republike Srpske i Armije BiH i Hrvatskog vijeća obrane tokom 1992. godine na području opštine Derventa učestvovao u fizičkom zlostavljanju civila hrvatske nacionalnosti koji su bili lišeni slobode i zatvoreni u fiskulturnu salu osnovne škole - rekli su u Okružnom tužiteljstvu. 

Stojčića je rumunska policija uhitila krajem svibnja nakon zajedničke operacije imigracijske službe u Constanti i Rumunjskog centra za međunarodnu policijsku suradnju, po potjernici iz BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close