Stolac

Živim fašistima smetaju i mrtvi antifašisti

Vijesti / Flash | 24. 02. 2016. u 09:48 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UABNOR Stolac najoštrije osuđuje današnji događaj vandalskog rušenja spomen knjige koja je postavljena kao simboličan podsjetnik na uništeni spomenik palim borcima NOR-a i žrtvama fašizma koji je srušen 1992. godine, čiji ostaci su uklonjeni nakon rata, navodi se u priopćenju.

Ovaj događaj je još jedan mračni podsjetnik na činjenicu da je Stolac mjesto kojem je potrebno novo oslobođenje od fašizma, ideologije koja očito ponovno već 25 godina vlada Stocem.

Posebno uznemirujućim smatramo indicije da su ovo nedjelo počinila djeca osnovnoškolskog uzrasta, koja su očito izmanipulirana i zloupotrebljena, te predstavljaju često sredstvo ali i najveće žrtve ideologije koja građanima Stoca već desetljećima ne nudi ništa osim beznađa, siromaštva i nepovjerenja. S druge strane, dobro je znati da se nalogodavci ipak još uvijek očito plaše sami u djelo javno provoditi svoje mračne planove, za čiju provedbu nažalost najgrublje zloupotrebljavaju maloljetnike.

UABNOR očekuje od nadležnih organa da otkriju počinitelje, a posebno nalogodavce ovog kukavičkog djela, te da iste najoštrije sankcioniraju. Napominjemo činjenicu da uništavanje spomeničke baštine i osporavanje vrijednosti i naslijeđa antifašizma, predstavlja uobičajenu politiku nacionalističkih struktura koje vladaju Stocem, kojim su pojmovi fašizma i totalitarizma mnogo bliži od pojmova antifašizma i demokracije. UABNOR Stolac izražava nadu da će stolački fašisti, koji u pravilu motivirani izbornim ciklusima iniciraju i provode ovakva i slična nedjela u cilju ostvarenja političkih ciljeva generiranjem atmosfere mržnje, nepovjerenja i sukoba, što skorije doživjeti poraz, te da će u skladu sa zakonom biti procesuirani i sankcionirani za sva brojna nedjela koja su u zadnjih dvadeset i više godine počinili protiv građana Stoca, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close