1002 osobe u samoizolaciji

ZHŽ: Čekaju se nalazi triju osoba, nulti pacijent još nije pronađen

Prema zadnjim podatcima zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciji se trenutno nalazi 1002 osobe,
Vijesti / Flash | 30. 03. 2020. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj zaraženih u Županiji Zapadnohercegovačkoj isti je kao i dan radije. Radi se od 20 oboljelih, od toga 13 u Širokom Brijegu, četiri iz Gruda i tri osobe iz  Posušja. Čekaju se nalazi za još tri osobe, rečeno je na konferenciji Kriznog stožera ove županije.

Prema zadnjim podatcima Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciji se trenutno nalaze 1002 osobe,

Kako je rečeno, nulti pacijent još nije pronađen, postoje sumnje  i potrebno je odraditi još razgovora s epidemiologom. Očekuje se veći broj zaraženih.

Postoji tri mjesta zaraže, ali jedino slučaj iz Posušje ima jednu poveznicu, i to s Međugorjem ali o tome će se službeno znati uskoro.

Od 20 oboljelih jedna je preminula i jedna se nalazi na respiratoru i stanje je ozbiljno. Kako je rekao ministar zdravstva ZHŽ-a Tomislav Pejić ostali oboljeli imaju stabilnu zdravstvenu sliku te su zaduženi redovno se javljati svome liječniku i za sada nisu za hospitalizaciju.

U ovoj županiji osiguran je prostor za izolatorij, a vlada razmatra još nekoliko opcija ukoliko bi se pogoršalo stanje, a korona virus raširio ZHK.

Civilna zaštita donijela je odluku o dozvoljavanju rada trgovina s građevinskom opremom, trgovinama auto dijelovima kao i autoservisima do 18 sati. Iz zabrane osoba koje se mogu kretati izuzimaju se medicinsko osoblje, sanitarno, kemijsko i farmaceutsko osoblje koje može biti angažirano po potrebama Civilne zaštite. U županiji je i dalje naloženo poštivanje ranije danih epidemioloških mjera.

U protekla 24 sata nije bilo mjera kršenja izolacije i poštivao se policijski sat.

Kopirati
Drag cursor here to close