Spavaš li mirno, Fuade?

Zeničke mame najavile prosvjed zbog deložacije obitelji Muharemović

Vijesti / Flash | 29. 05. 2017. u 15:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna skupina mama, okupljena oko Facebook stranice ''Mame grada Zenica'', uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Fuadu Kasumoviću u kojem su ga prozvali zbog neispunjavanja predizbornih obećanja s naglaskom da spriječi deložaciju obitelji Muharemović.

Mame su također najavile prosvjed na dan deložacije, točnije 31. svibnja.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

''Znamo da ste nam u kampanji obećali Grad s puno manje problema, efikasnije pravosuđe i kvalitetniji život. Znamo da ste obećali da nećete tolerirati bilo kakvu vrstu kršenja zakona i da ćete od Zenice napraviti bolje mjesto za život.

Sad Vas, poštovani Gradonačelniče, pitamo kako spavate? Kako legnete navečer u svoj krevet, a znate da ste prekršili obećanje?

Jedna četveročlana obitelj, obitelj Muharemović Nedžada pakuje kofere, jer ih izbacujete iz vlastitog stana, pod krinkom zakona i pravde? Treba li pravda biti slijepa? Znači li to onda da je za sve ista? Zašto onda nije? Zašto pored važećeg rješenja o vlasništvu nad stanom, jedan ratni vojni invalid mora na ulicu? Znate li, poštovani Gradonačelniče da Zenice, pa usuđujemo se reći, ni Bosne (kakva je takva je, bolju nemamo) ne bi ni bilo da nije bilo ovakvih, da nije bilo branitelja, hrabrih ljudi, koji su riskirali svoje živote i na ratištu ostavljali ekstremitete… I opet, nije tražio da mu dadnete stan, nego ga je sa svojom obitelji kupio i krvavo otplaćivao…

Trpila je odjeća, obuća, more… Trpile su možda i knjige i kolica, ali držala ih je nada da je to njihov krov nad glavom i da će ako se još malo napate to biti njihova oaza koju će kasnije ostaviti svojoj djeci.

Pitamo Vas, je li to fer? Gdje su sada vaša predizborna obećanja da nitko neće biti pod protekcijom? Da nećete dozvoliti nepotizam? Nadamo se da će taj 'zlatni ljiljan', koji ste vjerojatno pošteno zaradili, proraditi i da nećete dozvoliti suborcu i obitelji izaći na ulicu.

Možda da mu grad, kojem je on toliko dao, pomogne u rješenju ili ovog slučaja, ili stambenog pitanja? Možda da se još jednom razmotri slučaj. Znamo mi zakon, a znamo i Vaš odgovor, da se ne smijete miješati u odluke pravosuđa, jer to odmah kvari koncept pravnog poretka…

I protiv Vas su prodnesene mnoge kaznene prijave, jesu li  upravu oni koji su ih podnijeli i hoćete li poštovati odluku suda u svakom obliku? Zbog čega se vrši sama deložacija kada se čeka na odgovor i presudu vrhovnog suda?

Ovdje je pravosuđe zakazalo, nemojte i Vi… To Vas mole majke i žene koje se sutra mogu naći u istoj situaciji, jer more je stanova u ovom razdoblju otkupljeno i svi sutra mogu biti izbačeni na ulicu.

Ovim putem Vas molimo da odložite deložaciju ili da nađete adekvatan smještaj za ovu obitelj.

Iskoristit ćemo ovo pismo da vas obavjestimo da ćemo 31. svibnja. na sami dan deložacije, ukoliko se naša molba ne usvoji, izaći na prosvjede'', stoji u otvorenom pismu neformalne skupine ''Mame grada Zenica'' koje potpisuje Nataša Gigović.

Kopirati
Drag cursor here to close