Po zahtjevu

Zenica: Policija ipak nije deblokirala autobusnu stanicu

Radnici JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", čiji su autobusi ostali bez goriva, još od 31. prosinca prošle godine tu stranicu drže u blokadi te ne dozvoljavaju polaske niti dolaske na perone.
Vijesti / Flash | 14. 01. 2020. u 09:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena  / Huso Sarvan

Zenička policija nije postupila po zahtjevu gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je u ponedjeljak poslijepodne poslao dopis te tražio da policija u utorak u 8 sati deblokirala Autobusnu stanicu u tom gradu.

Radnici JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", čiji su autobusi ostali bez goriva, još od 31. prosinca prošle godine tu stranicu drže u blokadi te ne dozvoljavaju polaske niti dolaske na perone.

''U svakom slučaju, kogod da dođe od nadležnih organa, odnosno ako dođe policija, mi smo spremni s njima razgovarati. Ukoliko donesu i neke zaključke, mi ćemo se ukloniti. Ali, ukoliko dođe neka privatna zaštitarska agencija, imat će problema s nama. Pozvat ćemo i policiju da intervenira'', kazao je predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

On očekuju da će se u četvrtak, 16. siječnja na sjednici Graskog vijeća riješiti situacija te da će već u petak početi održavati svoje linije. Već su počeli, kaže on, pripremati autobuse.

''Na Autobusnu stanicu, gradonačelnik polaže pravo svojim izjavama. Mi svojim izjavama polažemo pravo na Autobusnu stanicu pa ćemo vidjeti tko je u pravu'', kaže Sarvan.

Njegov kolega Hazrudin Bilić, koji je prošli tjedan predvodio grupu od 20-ak radnika koji su od utorka do subote u predvoju stanice štrajkovali glađu, najavljuje da će do četvrtka i sjednice Vijeća “svojim tijelima štititi naše i dobro građana Zenice”.

Video: Najavljeno preuzimanje autobuske stanice u Zenici od strane zaštitarske agencije

On je pozvao građane tog grada da im se u četvrtak u 10 sati priključe na platou ispred zgrade Gradske uprave, gdje će čekati ishod sjednice Gradskog vijeća.

Najavljuje da će, ukoliko se gradonačelnik Kasumović odluči opstruirati rješenje za njihovo poduzeće, blokirati i zgradu Gradske uprave te da neće dozvoliti nikome izaći “dok se ne donese proračun”.

Kopirati
Drag cursor here to close