Pregled

Zenica: Imigranti otkriveni među tepisima

Vijesti / Flash | 30. 05. 2017. u 21:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Zenica otkrili su imigrante.

Prilikom pripreme za istovar i pregled pošiljke strojnih tepiha koji su bili prijavljeni za carinjenje u CI Zenica, ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje BiH, uočile su da je carinsko uže prekinuto, ali da je bilo spojeno neprimjetno.

Nakon ulaska u tovarni dio, primjećen je određeni broj nepoznatih osoba kako se kriju među robom prijavljenom za carinjenje. Istom prilikom zatražena je asistencija i nadležno postupanje policijskih službenika MUP-a ZDŽ, zajedno sa službenicima Službe za poslove sa strancima BiH, koji su izvršili identifikaciju i lišavanje slobode tri muške osobe.

Prema izjavi vozača povreda carinskog obilježija i ilegalan ulazak u tovarni prostor, dogodio se na područiju republike Srbije gdje je isti odmarao. Kao dokaz tvrdnji vozača priloženi su i prehrambeni proizvodi porijeklom iz R. Srbije, koji su također zatečeni kod osoba lišenih slobode, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close