Spava pred Općinom

Ženi 'nestao' identitet: Općina Konjic ga je prodala!

Džemila Mujan već 13 godina nema svoj identitet, tvrdi da ga je Općina Konjic prodala
Vijesti / Flash | 02. 08. 2018. u 09:55 Semir Šabić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred Općine Konjic prosvjeduje četrdesetdevetogodišnja Džemila Mujan, kojoj je nestao identitet.

Džemila je rođena 1969. godine u Konjicu u mjestu Bjelimići, od novog zakona o CIPS-u više nema svoj identitet. Naime, ona je već 13 godina ilegalni taoc ovog sustava.

Poslije duge, teške i uzaludne borbe po sudovima, općini Konjic i policiji, Džemila je odlučila spavati pred zgradom Općine Konjic, koju direktno krivi za njen slučaj. Ne planira otići kući sve dok se njen problem ne riješi.

Džemila je bivša borkinja Armije RBiH, njena majka je više od godinu dana rata provela u logoru Rotilj kod Kiseljaka, s kojom u Sarajevu živi pod kirijom.

"Ovdje sam stigla u srijedu u 11:30h, kako sam sjela ovdje pred ulaz, svi su me uposlenici Općine zaobilazili, nitko mi se nije obratio. Ne planiram da idem odavde dok mi ne vrate moj identitet. Oni su moj identitet prodali, ja to znam, i ja želim da ga vrate. Ja sam ilegalni taoc ovog sustava i države. Obraćala sam se i Bakiru Izetbegoviću, nikad ni odgovor nisam dobila. Još ću malo biti strpljiva, onda će tek vidjeti s kim imaju posla, ja ništa drugo ne tražim osim svog identiteta, ovaj truli sustav se mora ugasiti", kazala je Džemila u izjavi.

Brojni građani Konjica prilaze gospođi Džemili, s kojima ona rado komunicira, pokazuje obimnu dokumentaciju, od sudova, policije, općine...

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close