Iznijela iskustva

Zovko s mostarskim studentima o EU

Zovko u Mostaru s mladim studentima prava ELSA
Vijesti / Flash | 23. 03. 2018. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko danas je boravila u Mostaru u posjetu ELSA-i Mostar gdje je sudjelovala na seminaru pod nazivom ''Pravo, financije i diplomacija'', priopćeno je.

ELSA-e Mostar je neprofitna i nevladina organizacija studenata prava i mladih pravnika, a koja  okuplja studente Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić te pruža profesionalnu obuku svim studentima i mladim pravnicima, kao i nezamjenjivo praktično iskustvo preko različitih akademskih natjecanja.

Zovko je studentima iznijela svoja iskustva o funkcioniranju Europske unije i ostalih međunarodnih institucija govoreći o svom radu u diplomaciji i u Europskom parlamentu, kao i o teorijskim i praktičnim mogućnostima koje se pružaju građanima članstvom Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

2017. i 2018. godine kao zastupnica u Europskom parlamentu aktivno je radila na pitanjima razvojne, vanjske i sigurnosne politike EU-a te na podršci BiH u njezinim aspiracijama za članstvo u EU.

Također, govorila je o temama i državama na kojima radi kao izvjestiteljica u ime Europske pučke stranke, točnije o migrantskoj krizi i Globalnom kompaktu za migracije, te o Azerbajdžanu i Čileu. Kako bi se bolje upoznala s temama Zovko je posjetila Azerbajdžan i Čile te brojna krizna žarišta gdje su zabilježene humanitarne katastrofe i brojna kršenja ljudskih prava.

Također, osvrnula se na aktivnosti u Nepalu gdje je imenovana voditeljicom promatračke misije EU-a za izbore za Zastupnički dom i pokrajinske skupštine. O Nepalu i drugim temama Zovko je podijelila svoja iskustva i saznanja sa studentima što je potaknulo zanimljivu raspravu, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close