Isplate izaslanicima u 2018.

Zdravku Bešliću iz HDZ-a isplaćeno najviše novca u Parlamentu

Svota od dva milijuna maraka uključuje plaće i razne naknade 53 profesionalna i neprofesionalna izaslanika, te jednog tajnika u 2018. godini.
Vijesti / Flash | 08. 02. 2019. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jabuka.tv / Zdravko Bešlić

U samo jednoj godini rada isplaćeno je više od dva milijuna maraka izaslanicima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ova svota uključuje plaće i razne naknade 53 profesionalna i neprofesionalna izaslanika, te jednog tajnik u 2018. godini. Raspon zarada izaslanika sa profesionalnim statusom se kreće od 20 do 55 tisuća maraka.

Parlamentarni život sa svim privilegijama najviše novca u 2018. godini donio je delegatu Zdravku Bešliću iz HDZ-a kojem je isplaćeno ukupno 54.403 maraka.

Pregledom podataka objavljenih na web stranici Doma naroda Parlamenta FBiH vidi se da profesionalni izaslanici mnogo više zarađuju od neprofesionalnih, dok primanja zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH nisu objavljena.

Zastupnici i izaslanici služe mandat od četiri godine, nakon čega dolazi do novog biranja i imenovanja.

Obzirom da se sa imenovanjima novih izaslanika se kasni te zbog toga još nije usvojen federalni proračun za ovu godinu, ugrožene su desetine tisuća ljudi.

Prema podacima Centra civilnih inicijativa o radu Parlamenta FBiH u mandatu od 2014. do 2018. oba doma su održala 104 sjednice. Proveli su ukupno 77 osmosatnih radnih dana. Uspjeli su usvojiti 94 zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close