K+

Zdravko Marić je kandidat HDZ-a za novog mandatara hrvatske Vlade

Vijesti / Flash | 10. 06. 2016. u 17:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Za novog mandatara za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u ime HDZ-a određuje se dr. sc. Zdravko Marić", zaključak je to s telefonske sjednice Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice.

Podsjetimo, Zdravko Marić jedan je od novih ministara u novoj Vladi Tihomira Oreškovića.

Rođen je 03. Veljače 1977. godine u Slavonskom Brodu. Doktor je znanosti koji je godinama radio u ministarstvu financija, a u mandatu ministra Ivana Šukera obnašao je dužnost državnog tajnika u ministarstvu financija.

2000. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, 2004. godine magistrirao na istom fakultetu, na kojem je i doktorirao 2008. godine na temu ‘Utjecaj izravnih inozemnih ulaganja na produktivnost hrvatskih poduzeća'.

Godine 2007. godine završio je obrazovni program ‘Upravljanje javnim financijama’ na prestižnom američkom sveučilištu Harvard.

Nakon što je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Zdravko Marić neko je vrijeme radio na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je nekoliko znanstvenih radova sa Željkom Lovrinčevićem. Radio je i na temi o regionalizaciji Hrvatske.

2011. godine odbio je ponudu Slavka Linića da ostane na mjestu tajnika u ministarstvu financija, te odlazi u privatni sektor, gdje u koncernu Agrokor postaje izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Kopirati
Drag cursor here to close