Međunarodna tjeralica

Zdravko Mamić će se dobrovoljno pojaviti na ročištu

Kako bi se izbjeglo uhićenje od strane pripadnika SIPA-e, koja djeluje po međunarodnoj potjernici, vrlo lako je moguće da će se u utorak Zdravko Mamić dobrovoljno pojaviti na Sudu Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 11. 06. 2019. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivšem Dinamovu čelniku Zdravku Mamiću, optuženom za financijske malverzacije u tome klubu, pripadnici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak ujutro su uručili poziv za saslušanje pred Sudom BiH na temelju tjeralice koju su za njim raspisale vlasti u Hrvatskoj te se on zajedno s odvjetnikom uputio u Sarajevo.

Ondje je za 11.30 sazvano ročište na kojemu će se razmatrati postoje li uvjeti da se Mamić izruči Hrvatskoj i pristaje li on na izručenje.

Kako su za Hinu potvrdili iz SIPA-e Mamiću je jutros uručen poziv te se on nalazi na putu za Sarajevo.

Neimenovani izvor blizak Mamiću pojasnio je da on nije lišen slobode.

Mamić će tijekom dana pred Sudom BiH biti ispitan o tome želi li da ga se izruči Hrvatskoj što su zatražile pravosudne vlasti nakon podizanja druge optužnice protiv njega pred Županijskim sudom u Osijeku.

Mamić će se, pojasnio je isti izvor, pozvati na to da uz hrvatsko posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo te će biti protiv izručenja.

Razmatrat će postoje li uvjeti za njegovo izručenje, a ako sud odluči da postoje, konačnu odluku donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Mamić u utorak ujutro nije bio u Međugorju, gdje se nalazi otkako je dobio 6,5 godina nepravomoćno zbog izvlačenja novca iz Dinama. Navodno je utorak ujutro bivši alfa i omega Dinama proveo u Mostaru, a uskoro se očekuje da će sam doći na sud u Sarajevu.

Podsjetimo, fotoreporteri Pixsella snimili su Mamića tijekom ponedjeljka u Vili Regini u Međugorju, gdje se nalazi otkako ga je županijski sud u Osijeku nepravomoćno osudio na šest i pol godina za izvlačenje novca iz Dinama.

Mamić je taman izlazio iz automobila, odjeven sav u Dinamove boje, od natikača do kratkih hlačica i majice. Nije izgledao kao čovjek kojeg brine to što je završio na tjeralici i što mu prijeti izručenje zbog nove Uskokove optužnice.

Kopirati
Drag cursor here to close