Čuvajte se

Zbog vrućine i ujeda insekata svi više Bugojanaca traži liječničku pomoć

Dodaje da bi građani trebali izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati, te uzimati redovno terapiju u slučaju da im je propisana od strane liječnika.
Vijesti / Flash | 13. 08. 2018. u 10:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Pazite se insekata!

''Zbog visokih temperatura i povećane vlažnosti zraka sve više stanovnika bugojanske općine traži liječničku pomoć'', potvrdio je Feni dežurni liječnik u Službi hitne pomoći u tom gradu Dino Šečić. 

Uglavnom se radi o kroničnim bolesnicima koji se žale na glavobolju, vrtoglavicu i opću malaksalost, i nerijetko već dehidriranim osobama. 

''Građanima savjetujemo da povećaju unos tečnosti, ali da ne piju pića koja sadrže umjetne zaslađivače. Važno je da se jede kuhana hrana, svježe voće i povrće. Ove upute se odnose pogotovo na rizične skupine stanovništva'', kazao je. 

Dodaje da bi građani trebali izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati, te uzimati redovno terapiju u slučaju da im je propisana od strane liječnika. 

Ističe, također, da je enormno povećan broj ujeda stršljena i drugih insekata, i da je zabilježeno nekoliko ozbiljnih intervencija u saniranju posljedica tih pojava. 

Dodaje da razloga za paniku nema, jer se "reakcije opasne po život javljaju samo kod genetski predisponiranih osoba, koje su već alergične na te stvari“. 

''Ipak, ako građani primijete tegobe u vidu gušenja, vrtoglavice, stezanja u grlu, slabosti, ili osipa po tijelu koji se brzo širi, trebaju se javiti u nadležnu hitnu službu'', naglasio je dr. Dino Šečić.

Kopirati
Drag cursor here to close