Uključena i policija

Zbog vlasnikovog komentara o presudi Karadžiću radnice se zaključavaju u radnji

Kako javlja reporter N1, radnice koje rade u pekari Manja nakon ulaska kupaca, zaključavaju radnju, a u blizini nekih poslovnica postavljeni su plakati koji pozivaju na bojkot pekare. O svemu se oglasila i sarajevska policija.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2019. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je vlasnik lanca pekara "Manja" Saša Trivić stavio komentar o presudi Radovanu Karadžiću, u Sarajevu javno pozvali na bojkot ove pekare. Radnike u pekarama osigurava policija.

Kako javlja reporter N1, radnice koje rade u pekari Manja nakonulaska kupaca, zaključavaju radnju, a u blizini nekih poslovnica postavljeni su plakati koji pozivaju na bojkot pekare. O svemu se oglasila i sarajevska policija.

Foto.N1 / Saša Trivić stavio komentar o presudi Radovanu Karadžiću

''U svim slučajevima policijski službenici su izašli na lice mjesta, fotografirali i sačinili službenu zabilješku s obzirom da smo prije toga obavijestili tužitelja. Prema našim informacijama, nitko od radnika se nije žalio da je dobio neku prijetnju", kazala je za N1 Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Cijela priča je krenula nakon presude Radovanu Karadžiću kada je Trivić napisao na Twitteru "Nećete me natjerati da branim Karadžića (imam osobne razloge), ali da mi kažete da sam genocidan ili da živim u genocidnoj tvorevini, a da vam ne kažem mrš ne ide bre".

Korisnici ove društvene mreže su onda objavili ranije stavove Trivića. Naime, Trivić je 9. siječnja 2016. podijelio status druge korisnice Twittera koja je navela "Na svemu vam hvala. Generale, sretan ti Dan Republike", uz šta je Trivić napisao komentar "Jedan jedini".

Iz pekare Manja su napisali da su svjesni da je u pitanju osjetljiva tema i da u potpunosti razumiju reakciju. Izrazili su žaljenje i naveli da stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije i njenih zaposlenih.

Pojedini građani Sarajeva su u razgovoru kazali kako treba utvrditi pozadinu priče, ali ako se pokažu kao točni komentari vlasnika Saše Trivića, anketirani građani navode, treba podržati bojkot lanca pekara.

Komentari anketiranih građana:

- Otvoriti u Sarajevu bilo kakvu radnju, a ići kontra - to može samo budala. Pogotovo ratne zločince...Nije mi jasan frajer nikako.

- Treba istražiti dubinski, mislim da brzo reagiramo "na prvu". Ne znam je li istina ili nije, ali mislim da uvijek ima druga strana priče. (A ako je istina šta to znači za vas?) Ako je istina i ja bih bojkotirala. Sigurno ne bih podržala.

- Ako je istina šta je taj gospodin izjavljivao onda treba ga bojkotirati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close