Napadi na djecu i tete

Zbog opasnosti od pasa lutalica sarajevski vrtići obustavljaju rad

Vijesti / Flash | 07. 01. 2015. u 13:36 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova ''Djeca Sarajeva'' najavila je obustavu rada, a čemu je prethodio napad pasa lutalica na njihovu uposlenicu koja ja u srijedu ujutro krenula na posao.

Napad se dogodio u blizini vrtića ''Biseri'' u ulici Očaktanum 70 - Kovači.

Ozlijeđenoj osobi liječnička pomoć ukazana je u Sveučilišnom kliničkom centru u Sarajevu gdje su joj konstatirane rane od ugriza na rucu i nozi.

Iz JU ''Djeca Sarajeva'' navode da je to drugi napad pasa na njihove uposlenike i da su u više navrata upozoravali na opasnost.

Podsjetili su da više od 80 osoba dovodi djecu u vrtić te da su svakodnevno u opasnosti od pasa lutalica.

S istim rizikom se suočavaju i uposlenici, djeca i roditelji nekolicine drugih vrtića na području sarajevske županije, a posebno su ugroženi vrtić ''Višnjik'', ulica Bolnička 38 i vrtić ''Radost'' - Hrasnica.

Iz JU ''Djeca Sarajeva'' naglašavaju da su na problem ukazivali nebrojeno puta, a da su sada u situaciju kada im jedino preostaje zatvaranje vrtića u cilju jamstva sigurnosti djece, uposlenika i roditelja.

Izvršni direktor Veterinarske stanice sarajevske županije Igor Jerković je kazao da su psi lutalice kojih je veliki broj na ulicama Sarajeva gorući problem, a za čije rješavanje je potrebna organizacija i novčana sredstva.

Higijenski servis, veterinarska stanica i smještaj napuštenih pasa lanac je koji treba biti formiran da bi problem bio riješen.

Jerković kaže da su za formiranje higijenskog servisa potrebna financijska sredstva od kojih bi bila kupljena oprema, vozila i osigurana edukacija ljudi koji bi radili na terenu. Sljedeći korak su veterinari koji bi utvrđivali stanje psa, da li je za eutanaziju ili je zdrav, a posljednji korak je smještaj.

''Dok taj lanac ne bude kompletiran na ulicama ćemo imati probleme i napade pasa'', rekao je Jerković.

Kopirati
Drag cursor here to close