Zabrana

Zbog opasnosti od atentata u Ankari zabranjena javna okupljanja

Vijesti / Flash | 17. 10. 2016. u 19:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska uprava Ankare objavila je danas zabranu svih vrsta javnih okupljanja u turskoj prijestolnici zbog opasnosti od atentata.

U priopćenju na svojoj mrežnoj stranici gradske vlasti Ankare objavile su zabranu "svih vrsta okupljanja i manifestacija na javnim mjestima kao što su ceste, trgovi, ulice i parkovi do 30. studenoga 2016."

Navodeći kao razlog informacije da terorističke organizacije pripremaju nove atentate, gradska uprava piše da je zabrana odlučena u sklopu izvanrednog stanja uvedenog u srpnju nakon pokušaja državnog udara, javlja Hina.

U Turskoj, a posebice u glavnome gradu Ankari i u Istanbulu u godinu dana izvedeno je nekoliko atentata za koje je odgovornost pripisana kurdskim pobunjeničkim skupinama ili džihadističkoj Islamskoj državi (IS) u kojima je ubijeno više desetaka osoba.

U najgorem napadu u modernoj povijesti Turske 10. listopada 2015. ubijene su 103 osobe u bombaškom napadu ispred kolodvora u Ankari, a komemoracija održana na godišnjicu prošli je tjedan bila obilježena sukobima prosvjednika i snaga reda.

Izvanredno stanje, uvedeno 20. srpnja na rok od tri mjeseca nakon pokušaja državnog udara, bit će 19. listopada automatski produljeno za 90 dodatnih dana.

Kopirati
Drag cursor here to close