BIHAMK

Zbog niskih temperatura moguća poledica, prilagodite vožnju uvjetima na putu

Apeluira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Vijesti / Flash | 17. 01. 2019. u 08:18 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku, a poledica se može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, u centralnim i istočnim krajevima.

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine.

Apeluira se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Mole se vozači da posebnu pozornost posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolnik

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close