Mektić najavljuje smjene

Zbog napada na Vučića bit će ispitan i Naser Orić

Vijesti / Flash | 14. 07. 2015. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas kako je incident prilikom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenci bio linč i pokušaj ubojstva srbijanskog premijera Aleksandra Vučića te poručio kako će počinitelji i organizatori napada biti procesuirani.

Mektić je u intervjuu Kuriru rekao kako napad na srbijanskog premijera nije smio da se dogodi te da ne bježi od vlastite odgovornosti zbog propusta u njegovom osiguranju.

"Dajem riječ da će počinitelji i organizatori napada biti procesuirani jer, bez ikakve sumnje, to je bio atentat na premijera Aleksandra Vučića", istaknuo je Mektić.

Upitan kakva su saznanja i tko je organizator napada, Mektić je objasnio da istraga ide u nekoliko pravaca te da se po nalogu tužiteljstva ispituje "je li ratni zapovjednik Bošnjaka Srebrenice Naser Orić na bilo koji način povezan s linčem".

"Točno je da istraga ide i u tom pravcu, a vjerojatno će i Orić biti ispitan. On nije bio u Potočarima. Kakav će biti ishod istrage, u ovom trenutku ne mogu da kažem, ali istražujemo", rekao je Mektić.

Dodao je kako su za njega iznenađenje medijski navodi po kojima su napadači na srpskog premijera povezani s udruženjem "Crni labudovi".

"Njihovi pripadnici jesu činili specijalne jedinice tijekom rata, a iskren da budem imena njihovih članova se nisu pojavljivala. Zasad ništa ne znam o tome", rekao je Mektić.

Kako je istaknuo, bit će ispitano i je li izvjesni Almir Merdić iz Teška jedan od napadača.

"Ispituje se sve, neće se ništa stavljati pod tepih", poručio je Mektić.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine je izjavio i da je naredio sveobuhvatnu analizu događaja kako bi se utvrdila odgovornost svih koji su bili zaduženi za sigurnost visokih uzvanika.

"Bit će smjena, budite uvjereni i to neće biti mrtvo slovo na papiru. Neću dozvoliti da ovo ostane nekažnjeno. To uključuje i moju odgovornost i ja od toga ne bježim. Već su osnovani posebni timovi koji će se baviti samo napadom na premijera Vučića", rekao je Mektić.

Po njegovim riječima, o pojedinim stvarima prilikom pripreme osiguranja komemoracije u Srebrenici nije bio obaviješten iako je trebalo da bude.

Podsjećamo, danas su pojedini beogradski mediji objavili kako je u napad umješan i sin Nasera Orića te kako su britanske tajne službe dale ''dozvolu'' za napad.

Kopirati
Drag cursor here to close