Požega

Zbog napada na novinara kaznena i prekršajna prijava Neferoviću

Vijesti / Flash | 13. 05. 2017. u 08:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ-ova gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, koji je napao novinara, policija je u petak prijavila kazneno i prekršajno te je dobio zabranu približavanja novinaru 034 Portala Mladenu Mirkoviću.

Požeško-slavonska Policijska uprava u petak navečer je priopćila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 44-godišnjak oko 11 sati u prostorijama Grada Požege verbalno i fizički napao 25-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je Neferoviću izrekla i mjeru zabrane približavanja novinaru Maldenu Mirkoviću kojeg je napao, u trajanju od osam dana.

Također, sumnjiči Neferovića i za kazneno djelo prijetnje, za što se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Požeški gradonačelnik u petak je u gradskoj vijećnici napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića, koji je završio na obradi u bolnici.

Cijeli slučaj osudio je i hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je od Neferovića zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore.

(FENA) C.K.

Kopirati
Drag cursor here to close