Tuzla

Zatvoren za promet oštećeni most između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave

Nakon djelomičnog opadanja vodostaja primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta
Vijesti / Flash | 02. 06. 2019. u 11:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od večernjih sati u petak i tijekom cijelog jučerašnjeg dana porastao je vodostaj svih vodotoka na području grada Tuzle.

Na mostu preko rijeke Jale na transverzalnoj prometnici u ulici ZAVNOBiH-a, odnosno mostu između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave, nivo vode je bio za oko 50 cm iznad kote donje ivice betonske konstrukcije mosta. Tijekom dostizanja navedenog vršnog nivoa Jala je nosila veliku količinu krutog otpada, višemetarskih debala i drugog materijala.

Nakon djelomičnog opadanja vodostaja primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta, na način da su vidljive dvije kose pukotine, kao i oštećenja završne obrade nosača.

Imajući u vidu da trenutno nije moguće utvrditi o kojem stupnju oštećenja mosta se radi, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je, u suradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, izvršila obustavu prometa preko tog mosta.

Shodno trenutnim vremenskim uvjetima i prognozi vremena za narednih nekoliko dana, promet preko tog mosta će biti zatvoren minimalno sedam dana, odnosno do stjecanja uvjeta za pregled i utvrđivanje stanja konstrukcije mosta.

Nakon pregleda i utvrđivanja stupnja oštećenja, donijet će se odluka o narednim aktivnostima o čemu će javnost biti blagovremeno informirana, navodi se u priopćenju Gradske uprave Tuzla. 

Kopirati
Drag cursor here to close