Nove mjere

Zatvara se Srbija

Cijepljene protiv zarazne bolesti COVID-19 odvijat će se bez prekida po unaprijed utvrđenom planu i u narednim danima, tako da nove mjere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije, priopćeno je iz Vlade Srbije.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2021. u 12:35 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Beogradu, ali i ostatku Srbije danas su na snazi nove mjere djelimičnog zatvaranja -uvedene zbog pogoršane epidemiološke situacije, a prema kojima do ponedjeljka mogu da rade samo prehrambene trgovine, ljekarne i benzinske crpke, javlja Anadolija.

Od sinoć, pa sve do ponedjeljka zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, tržni centri, sve trgovine osim onih iz prehrambene delatnosti, kina, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječije igraonice, teretane, fitnes centri, bazeni, baloni za sport.
Za sada se u Beogradu mjere poštuju, pa su kafići, restorani, tržni centri, ali i trgovine koje ne prodaju hranu zatvorene.

Mjere zatvaranja ne odnose se na poduzeća, tvornice i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti. Također, u uobičajenom radnom vremenu bit će otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, mjenjačnice.

Foto: Anadolija / Zatvaranje u Beogradu

Identično kao i za vikend, objekti na koje se ovo ograničenje rada u narednim danima ne odnosi i kojima je dozvoljeno da rade i tijekom vikenda su ljekarne, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske ljekarne, trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, pijace, zelene pijace, trgovine stočne hrane, pet šopovi, samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat kao što su kiosci i trafike.

Mogu da rade i objekti i radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtjevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji, stolarskih radnji, vulkanizeri, tehnički pregledi, auto-praonice, kemijska čišćenja, benzinske crpke u obavljanju djelatnosti prodaje goriva, restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smještaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu, sportski objekti za pripremu i održavanje registriranih natjecanja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Bitne napomene su da šalter prodaja hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena.

Cijepljene protiv zarazne bolesti COVID-19 odvijat će se bez prekida po unaprijed utvrđenom planu i u narednim danima, tako da nove mjere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije, priopćeno je iz Vlade Srbije.

Foto: Anadolija / Nove mjere u Srbiji, djelimično zatvaranje

U Srbiji se posljednjih dana bilježi više od 4.500 novozaraženih na dnevnoj razini, kao i više od 20 preminulih od posljedica virusa, zbog čega je odlučeno da se uvede djelimično zatvaranje.

Medicinski dio Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa tražio je da djelimično zatvaranje traje 14 dana, ali je nađeno kompromisno rešenje, navela je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić jučer.

Ona je kazala i da će se u ponedjeljak vidjeti što će se dalje raditi.

Kopirati
Drag cursor here to close