Drugi lockdown

Zatvara se i Engleska

Johnson kaže kako će Božić ove godine biti značajno drugačiji nego inače.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2020. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska će ući u drugi lockdown na mjesec dana, a premijer Boris Johnson se tim povodom obratio javnosti.

Za razliku od lockdowna koji se u Engleskoj dogodio ovoga proljeća, škole i fakulteti smiju ostati otvoreni. Lockdown na snagu stupa u četvrtak i trajat će do 2. prosinca.

Građani će moći putovati u inozemstvo isključivo zbog posla. Premier Liga se nastavlja, ali će amaterski sportovi biti stavljeni na čekanje.

Johnson je naveo neke od iznimki zbog kojih građani mogu napustiti svoje domove - odlazak u školu/na fakultet, posao (u slučaju da se ne može raditi kuće), vježbanje i rekreacija na otvorenom, medicinski razlozi, kupovina osnovnih namirnica i briga za druge.

Johnson kaže kako će Božić ove godine biti značajno drugačiji nego inače.

"Iskreno se nadam da ako sada poduzmemo oštre mjere, da ćemo omogućiti obiteljima širom zemlje da budu zajedno", rekao je Johnson.

Coronavirus Cases:

United Kingdom Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active cases, recoveries, trends and timeline.

Ipak, premijer je optimističan i smatra kako će situacija biti bolja do proljeća, a kaže da je to zbog brzinskih testova.

"Tijekom sljedećih nekoliko dana i tjedana planiramo postojano, ali masovno širenje primjene brzih testova koji bi se mogli koristiti za testiranje cijelih gradova", kaže Johnson dodajući kako će program započeti za nekoliko dana, a u procesu će pomoći i vojska.

Svoj govor prije novinarskih i pitanja građana zaključio je ovom porukom - "Ostanite doma. Zaštite NHS. Spasite živote", rekao je Johnson.

Kopirati
Drag cursor here to close