Tko će u karantenu?

Zatraženo preispitivanje i izmjena federalne zapovijedi o karanteni

Zajednički je ocijenjeno kako se radi o više nego dobrim uvjetima smještaja gdje svatko pojedinačno ima zasebnu sobu s kupatilom, ishranu i druge potrebne uvjete za boravak, pa i one koji nisu nužni za karantenski smještaj.
Vijesti / Flash | 21. 04. 2020. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjem, redovitom koordiniranju Vlade i Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ, koje se, prema naputku epidemiologa, održava i video vezom, sudionici su, uz ostalo, razmotrili provedbu zapovijedi Federalnoga stožera civilne zaštite u svezi s karantenama na prostoru županija za građane koji dolaze iz inozemstva, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Iznova je istaknuto kako je potrebno snažnije koordiniranje kod donošenja zapovijedi na federalnoj razini, a čija provedba od županijskih institucija, u vrlo kratkom vremenskom roku, zahtijeva materijalno-financijska sredstva i angažman ljudstva.

Ponovljeno je i to kako kod donošenja zapovijedi na federalnoj razini mora biti jasno definirana njihova provedba i uzete u obzir mogućnosti županija da ih implementiraju na terenu.

U tom kontekstu je, od mjerodavnih federalnih institucija, zatraženo preispitivanje i izmjena zapovijedi Stožera civilne zaštite FBiH prema kojoj se svim građanima koji ulaze u BiH obvezno utvrđuje mjera karantene.

S obzirom na pojedine medijske istupe u svezi s karantenom u HNŽ, na sastanku je dogovoreno kako će dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi i Eugen Ćubela, načelnik Stožera civilne zaštite HNŽ posjetiti prostore Centra za humano razoružanje u Ortiješu gdje borave građani HNŽ kojima je rješenjima Federalnog ministarstva zdravstva određen karantenski smještaj.

Ministar Opsenica i načelnik Ćubela potom su obišli Centar, te s direktorom dr. sc. Davorom Kolendom razgovarali o uvjetima smještaja i boravka građana kojima je zbog povratka iz inozemstva propisan boravak u karanteni.

Zajednički je ocijenjeno kako se radi o više nego dobrim uvjetima smještaja gdje svatko pojedinačno ima zasebnu sobu s kupatilom, ishranu i druge potrebne uvjete za boravak, pa i one koji nisu nužni za karantenski smještaj.

Kopirati
Drag cursor here to close