Odbili raspravu

Zastupnike nije briga za zlostavljanu djecu u Pazariću

Ćudić je danas prezentirala šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i mladih Pazarić.
Vijesti / Flash | 20. 11. 2019. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH nije prihvatila prijedlog šefice Kluba Naše stranke Sabine Ćudić da se na dnevnom redu nađe informacija o stanju u Zavodu Pazarić.

Ćudić je danas prezentirala šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Klubovi zastupnika SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde i PDA su glasovali za ovu točku. Klubovi SDA, HDZ-a i DF-a su bili dijelom suzdržani, a dijelom protiv prijedloga, dok je SBB velikim dijelom bio za.

Za su u konačnici bila 22 zastupnika, 48 ih je bilo protiv, a šest suzdržano.

U inicijativi je Ćudić, između ostalog, navela da se zaustavi zlostavljanje djece u Zavodu, da resorno ministarstvo imenuje liječnički tim koji će izvršiti reviziju dijagnoze i praksu redovnih liječničkih pregleda te da se ovaj slučaj proslijedi nadležnom tužiteljstvu.

Također, zatraženo je i hitno razrješenje dužnosti članova Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda. Na fotografijama koje je prethodno dostavila medijima vidi se kako su djeca vezana za namještaj i radijatore. Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga djeca u takvom položaju provode veći dio dana i čitavu noć te su zbog takvog tretmana kod njih zabilježene fizičke povrede i pogoršano psihičko stanje.

Zanimljivo je da je većina zastupnika čak i odbila da se o ovom problemu raspravlja na sjednici Zastupničkog doma, prenosi Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close