Samo kod nas

Zastupnici opet pali na jednom: Zbog kladionica se preskače sjednica i nastavlja nova

Vijesti / Flash | 18. 05. 2016. u 11:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubovi zastupnika SDA i HDZ-a nisu postigli dogovor da se prijedlog zaključaka SDA o oporezivanju kladionica nađe na dnevnom redu nastavka 10. sjednice Zastupničkog doma federalnog Parlamenta, koja je počela danas s tri sata kašnjenja.

Predsjedavajući Edin Mušić otvorio je novu sjednicu, čime je otklonjena dilema da li će danas biti održana ova ili nastavljena prethodna sjednica, koja je jučer prekinuta bez utvrđenog dnevnog reda.

Po Mušićevim riječima, "stara" sjednica, proceduralno gledajući, ostaje i dalje otvorena.

Na početku zasjedanja predsjedatelj Zastupničkog doma Edin Mušić rekao je kako nije postignut dogovor SDA i HDZ i predložio da ovaj dom "preskoči 10. sjednicu i započne sa 11. sjednicom".

Inače, sjednica Zastupničkog doma počela je 20. travnja i nastavljena jučer, ali su obje prekinute zbog nepostojanja dogovora u vezi sa Zakonom o igrama na sreću, prenosi Srna.

Jučerašnji prekid uslijedio je nakon što je Klub zastupnika SDA podnio inicijativu da Vlada FBiH hitno, najkasnije u roku od 30 dana, utvrdi i u parlamentarnu proceduru istovremeno uputi prijedloge izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak i Zakona o igrama na sreću.

Kopirati
Drag cursor here to close